Mobiel

De beste gratis apps om jouw favoriete sport live te kijken of te volgen

donderdag 4 augustus 2022

Jouw favoriete sport op tv maar je bent niet thuis? Geen probleem: met deze mobiele apps kijk je ook onderweg sportwedstrijden live of in samenvatting, of blijf je op de hoogte van live tussenstanden.

Sport is live op zijn spannendst. Toch kan of wil je er niet altijd voor thuisblijven. Gelukkig zijn er apps voor je telefoon of tablet om sport live te kijken, een wedstrijd (in samenvatting) terug te kijken of om live op de hoogte te blijven van tussenstanden. In deze heerlijke sportzomer zetten we onze aanraders voor verschillende sporten en sportevenementen hieronder voor je op een rij.

 

Voetbal: Forza en ESPN

De gratis Forza Football-app gebruik je om op de hoogte blijven: de app kan je waarschuwen zodra de opstelling van je favoriete team bekend is, er gescoord of gewisseld is of bijvoorbeeld een rode kaart is uitgedeeld. Je maakt de informatievoorziening voor jezelf op maat door bepaalde teams, competities of losse wedstrijden als favoriet te markeren. De app is prima gratis te gebruiken, al zijn er wat reclames en zijn sommige onderdelen voorbehouden aan premiumabonnees. Heb je ESPN Watch-streamingdienst en kun je in de daarbij behorende app Eredivisie-wedstrijden live of in herhaling kijken. Je vindt er ook samenvattingen, hoogtepunten, interviews en complete ESPN-uitzendingen.

Forza: Android / iOS
ESPN: Android / iOS

 

Wielrennen: Tour Tracker

De Tour Tracker is een geweldige app om de Grote Rondes mee te volgen. Gedurende zo’n ronde vind je hier etappeinformatie, verslagen, (live) klassementstanden, uitslagen en profielen van de renners. Markeer een renner als favoriet en je bent met één klik op de hoogte van diens prestaties. Uiteraard kun je allerhande notificaties instellen zodat je bijvoorbeeld vlug de tv kan aanzetten als de laatste sprint op het punt van beginnen staat. De app is gratis te gebruiken, voor sommige functies moet je een abonnement afsluiten.

Tour Tracker: Android / iOS

 

Formule 1: F1 en Viaplay

Open in een raceweek de officiële Formule 1-app en je hebt alle ingrediënten om je eigen voorbeschouwing te maken. Bekijk alvast de layout van het circuit (tip: check de ‘virtual lap’), de stand in het kampioenschap en lees het laatste nieuws (wel in het Engels). De Formule 1-organisatie heeft eigen verslaggevers, de app is altijd up to date. Tijdens een trainingsessie, kwalificatie of race wordt de app extra leuk, met live tijden en standen. Je moet even een account aanmaken, maar het meeste is gratis te bekijken, waaronder video-interviews en -nabeschouwingen. Livebeelden zitten achter een betaalmuur.

Heb je een abonnement op Viaplay? Dan kun je elke training, kwalificatie en Grand Prix van de Formule 1 live kijken op je telefoon, tablet of laptop. Nieuwe én bestaande internetklanten van Caiway kunnen zich extra voordelig op Viaplay abonneren. In combinatie met Caiway Internet krijg je elke maand 1 euro korting op de standaardprijs.

F1: 
Android  / iOS 
Viaplay: Android  / iOS

 

Tennis: TennisONE

 

De voorpagina van de TennisONE-app is een live scoreboard: je ziet gelijk hoeveel het staat in belangrijke tenniswedstrijden waar dan ook ter wereld. Klik je door, dan voorziet de app je van allerlei wedstrijdstatistieken zoals het percentage onnodige fouten, gewonnen breakpoints en uitslagen van eerdere ontmoetingen (head-to-head). Tijdens grote toernooien kun je speelschema’s inzien en is de videobibliotheek met interviews, persconferenties én wedstrijdsamenvattingen lekker uitgebreid. (Je krijgt wel wat reclame te zien.) Als je een gratis account aanmaakt, kun je je favoriete speler ‘volgen’, en uiteraard zijn de actuele wereldranglijsten te raadplegen. 

 

Tip: Grand Slams hebben hun eigen, officiële app die vaak aan te raden is als het toernooi aanstaande of al bezig is.

Tennis ONE: iOS 
US Open: Android iOS

 

Onderweg live tv kijken


Veel sportevenementen worden gewoon op tv uitgezonden op zenders die in je (extra) zenderpakket zitten. Met de gratis Caiway Interactie TV-app kijk je onderweg op je telefoon, tablet of laptop live tv zoals je thuis gewend bent. Lees hier meer, of download de app:

 

Caiway TV App: Android /iOS 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief