Mobiel

Bellen via wifi en 4G: hoe werkt het en wat heb je er aan?

vrijdag 24 maart 2023

Je kent het wel, een gesprek dat wegvalt of wordt afgebroken door een slechte mobiele verbinding. Met Caiway Mobiel maak je gebruik van het netwerk van T-Mobile. Zelfs als je gebruik maakt van het meest bekroonde netwerk van Nederland kan het gebeuren dat je mobiele telefoon geen netwerk ontvangt. Bijvoorbeeld als je in een geïsoleerde omgeving zit. Bellen via wifi en 4G kan dan een uitkomst zijn.

Wat is bellen via wifi en 4G?

Bij bellen via wifi maak je gebruik van een wifi-netwerk om een gesprek tot stand te brengen. Normaal gesproken wordt hiervoor het mobiele 4G-netwerk gebruikt. Het kan wel eens gebeuren dat je telefoon geen netwerk kan ontvangen. Wifi-bellen kan dan uitkomst bieden. Het zorgt dat je beter bereikbaar bent en de verbinding stabieler is. Bellen via 4G is bellen met je mobiel over ons 4G -netwerk. Je telefoon kiest het best beschikbare signaal en schakelt over van het T-Mobile netwerk naar wifi of 4G wanneer dit nodig is.

Hoe stel je het in?

Zorg dat de software op je telefoon helemaal up-to-date is.

Zo stel je bellen via wifi in:
  • Android: tik op de beltoets, kies Instellingen en schakel de optie Bellen via wifi in.
  • Apple iOS: ga naar Instellingen en kies Mobiel netwerk. Schakel de optie Bellen via wifi in.

Zo stel je bellen via 4G in:
  • Android: ga naar telefooninstellingen, verbindingen en vervolgens naar mobiele netwerken. Schakel de optie bellen via 4G in.
  • Apple iOS: ga naar instellingen, mobiel netwerk en vervolgens naar opties mobiele data. Schakel de optie bellen via 4G in.

 

Wat heb je nodig?

Voor bellen via wifi en 4G heb je een 4G-abonnement nodig en een toestel dat wifi-bellen ondersteunt. Dat geldt voor zo ongeveer alle moderne telefoons. Daarnaast moet je provider wifi-bellen ondersteunen. Bij Caiway Mobiel is dat geen probleem. Bellen via wifi kost evenveel als bellen via het mobiele netwerk van je provider. Je komt de gebelde minuten dan ook gewoon tegen op je rekening. Buiten je belbundel gelden dezelfde kosten en regels als via 'gewoon' mobiel bellen. En tegelijk bellen en internetten? Dat kan gewoon via hetzelfde netwerk. Je provider rekent geen extra datakosten voor wifi-bellen.

Hoe is de kwaliteit van wifi-bellen?

De kwaliteit van bellen via wifi hangt af van het netwerk waarmee je verbonden bent. Laat je wifi-netwerk te wensen over, dan kun je nog altijd bellen of sms'en maar kan de geluidskwaliteit daar onder lijden. Als je een lekker snelle verbinding hebt, biedt wifi-bellen een heel hoge geluidskwaliteit zonder vertraging. Eén ding om rekening mee te houden: 112 bellen is niet mogelijk via wifi. Mobiele providers zijn verplicht bij het bellen naar het alarmnummer de locatie mee te sturen en dat kan niet via wifi. De mobiele telefoon schakelt dan automatisch over naar een mobiel netwerk. Is je mobiele bereik niet voldoende, dan kan dat voor problemen zorgen. Wil je meer weten of bellen via wifi en 4G, kijk dan op https://www.caiway.nl/mobiel/bellen-wifi-4g/.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief