Internet

Eropuit: 4 tips om het voorjaar te beleven

woensdag 29 maart 2023

Het voorjaar is begonnen, buiten roept. Heb jij ook zo’n zin om er lekker opuit te gaan in de natuur? Ter inspiratie en voorpret tippen we je graag onze favoriete apps, sites en programma’s voor jouw aanstaande lente-uitje.

1. Sportieve routes met Komoot

Met de app Komoot vind en volg je wandelroutes, mountainbikeroutes, racefietsroutes of routes over rustige fietspaden om lekker te toeren. Kies een regio, intensiteit en afstand en de app presenteert je geschikte routes. Onderweg krijg je gesproken navigatieinstructies en zie je de highlights op jouw route (volgens andere Komoot-gebruikers). Ideaal voor als je de natuur in gaat.

Gratis om mee te beginnen. Voor iOS en Android.

 

2. Luister de podcast Puur Natuur tijdens je wandeling

In de podcast Puur Natuur, van Natuurmonumenten, vertellen boswachters en andere natuurkenners over de Nederlandse natuur. Zo heeft natuurfilmer Willy de Koning een fascinerend verhaal over beverfamilies die langs de Limburgse Maas leven, en vertelt boswachter Ronald Messemaker over het ‘vogelparadijs’ dat het moerasgebied De Wieden is. Misschien een idee voor jouw volgende  natuur-tripje?

Je vindt alle afleveringen van Puur Natuur hier, of in jouw favoriete podcast-app.

3: Heerlijke slow tv met Bed & Breakfast

Wil je gewoon even een dagje thuis blijven of inspiratie op doen? In eigen land kun je zoveel prachtige Bed & Breakfast-accommodaties vinden! Slapen in een oud kasteel, op een boerderij of in een woonboot; een Bed & Breakfast biedt je vaak wat bijzonders — en een vers gemaakt ontbijt natuurlijk. Je vindt B&B’s gewoon online via een zoekmachine, maar laat je vooral inspireren door het tv-programma Bed & Breakfast. Heerlijke slow tv waarin drie stellen een nachtje doorbrengen in elkaars Bed & Breakfast en dat beoordelen. Bed & Breakfast (Omroep MAX) is terug te kijken via de Caiway TV app of NPO Start.

 

4: Beleef de natuur vanuit een accomodatie

de (mobiele) site van Natuurhuisje.nl Alle accommodaties die hier geadverteerd worden - agriturismo’s, blokhutten, maar ook luxe huisjes met jacuzzi - bevinden zich in in een van de vele mooie natuurgebieden die Nederland rijk is. Je kunt selecteren op natuurgebieden: kies bijvoorbeeld voor een huisje aan zee, in een bos, tussen de velden of ‘in the middle of nowhere’. Goed om te weten: met jouw overnachting ondersteun je de natuur een beetje, want twee procent van de omzet van Natuurhuisje gaat naar lokale natuurprojecten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief