Televisie

De beste tv-tips voor mei

maandag 1 mei 2023

Naast de ontknoping in de Eredivisie wordt het een heerlijke sportmaand op tv. Met onder meer de Premier League, PDX Darts en de Formule 1 Grand Prix van Miami wat te zien is op Viaplay. Als klap op de vuurpijl kun jij 75,- euro shoptegoed winnen door Newcastle United - Arsenal juist te voorspellen.

Even geen sport? Bekijk het 5 mei-concert en mooie geschiedenisdrama’s.

 

Gratis ESPN Compleet van 11 tot en met 14 mei

Sportliefhebbers kunnen hun hart ophalen deze maand. De Nederlandse Eredivisie nadert zijn ontknoping. Feyenoord is hard op weg om de titel te pakken (dat lukte de club voor het laatst in 2017). Van 11 tot en met 14 mei bekijk je de ontknoping van de Eredivisie gratis op ESPN Compleet.

ESPN Compleet is te vinden bij Caiway TV op kanaal 318 tot en met 321. 

 

 

Premier League, F1® en PDC Darts op Viaplay

Meer een liefhebber van Engels voetbal? Ook de Premier League nadert zijn einde. De eindstrijd gaat hier tussen Arsenal en Manchester City. De ontknoping van de Premier League is live te zien op Viaplay.

Ook op Viaplay deze maand: wedstrijden uit de Premier League dartscompetitie, waarin de beste darters van de wereld - onder wie Michael van Gerwen - het tegen elkaar opnemen. Op 25 mei zijn de de finales (‘Play-off Night’). En komende zondag wordt de Formule 1 Grand Prix van Miami verreden.

 

Voorspel Newcastle United - Arsenal en win 75,- euro shoptegoed bij Unisportstore.nl

Voetballiefhebbers opgelet! In samenwerking met Viaplay geven we 75,- euro shoptegoed weg voor Unisportstore.nl. Voorspel de juiste uitslag van Newcastle United - Arsenal en maak kans op de prijs. 

 

Naar de actiepagina

 

5 mei-concert en Bevrijdingsfestival

Bevrijdingsdag wordt ieder jaar feestelijk afgesloten met het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. In aanwezigheid van koning Willem-Alexander en koningin Máxima en onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Landmacht treedt een keur aan artiesten op, waaronder Trijntje Oosterhuis, Jenny Arean, Wibi Soerjadi, Claude en Alain Clark met vader Dane. Het concert, met muziek en verhalen over vrijheid en de gevolgen van de oorlog, wordt live uitgezonden door de NOS vanaf 20.30 uur op NPO1.

Aansluitend op NPO3 een verslag van het Bevrijdingsfestival in Zwolle, met optredens van ‘Ambassadeurs voor de Vrijheid’ Tabitha, Froukje en MEAU.

Geschiedenisdrama’s: The Darkest Hour en Sisi

Voor abonnees van de streamingdiensten tippen we deze maand twee meeslepende geschiedenisdrama’s. Op Prime Video kun je kijken naar The Darkest Hour, een spannende film over Winston Churchill die het in zijn vroege dagen als premier van het Verenigd Koninkrijk opneemt tegen Hitlers nazi-Duitsland.

Kostuumdrama Sisi vertelt over het leven van Elisabeth in Beieren (bijgenaamd Sisi), die door het hart te veroveren van keizer Frans Jozef I de Oostenrijkse keizerin wordt. In seizoen twee wordt de zoon van het stel geboren, daarmee de troonopvolger, terwijl een nieuwe, Europese oorlog dreigt. Een klassiek liefdesverhaal, modern verteld. Sisi is te streamen op NPO Plus en sinds deze week ook op Videoland.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief