Televisie

Kijk live de finale van de Champions League en het EK 2024

dinsdag 21 mei 2024

Het wordt een heerlijke voetbalmaand op tv, met zaterdag 1 juni de Champions League-finale en vanaf 14 juni het EK. Nederland speelt de eerste wedstrijd op 16 juni, tegen Polen. Onze kijktips tijdens en rondom het EK.

Finale Champions League 2023/2024

Hier kijkt elke voetballiefhebber naar uit: de finale van de Champions League, de prestigieuze competitie waar alleen de beste clubs uit Europa aan meedoen.

Borussia Dortmund staat voor de vierde keer in de clubgeschiedenis in de finale. De ploeg van Donyell Malen en Ian Maatsen, vijfde in de Bundesliga, neemt het op tegen de Spaanse kampioen Real Madrid. Real Madrid schakelde kort geleden nog in een zinderende halve finale Bayern München uit. Mis het niet, kijk live de finale van de Champions League tussen Borussia Dortmund en Real Madrid, zaterdag 1 juni om 21.00 uur op RTL 7 of Ziggo Sport.

>> Ziggo Sport Totaal zet je eenvoudig aan in MijnCaiway.

 

Kijk het EK 2024 live bij de NOS

Op 14 juni begint het EK voetbal in Duitsland met de wedstrijd Duitsland-Schotland. Twee dagen later, zondag 16 juni, speelt het Nederlands elftal zijn eerste wedstrijd, tegen Polen. Frankrijk en Oostenrijk zitten ook in de poule met Nederland (groep D).

           >>Alle EK-wedstrijden zijn live te zien bij de NOS op NPO1.

In de begindagen van het toernooi zijn er drie wedstrijden per dag, om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Rondom de live-verslagen zendt NPO 1 een voor- en nabeschouwing uit, waarin ook het EK-nieuws aan bod komt.

Om 20.30 uur 's avonds is NOS Studio Fußball op tv, een talkshow met gasten en wisselende analisten (Marco van Basten, Leonne Stentler, Youri Mulder, Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en anderen).

 

De Oranjezomer, Wij houden van Oranje en Vandaag Inside Oranje

Vóór en na het EK presenteren Hélène Hendriks en Noa Vahle op werkdagen om 21.00 uur sporttalkshow De Oranjezomer op SBS6.

Op 8 juni is een speciale ‘uitzwaaiuitzending’ voor het hele gezin, Wij houden van Oranje. Vanaf het terrein van het KNVB Sportcentrum in Zeist wordt in die uitzending samen met de selectie en bondscoach Ronald Koeman vooruitgekeken naar het EK in Duitsland.

Tijdens het EK, van 14 juni tot 14 juli 2024, is Vandaag Inside Oranje iedere dag op om 23:00 op SBS6, met het gebruikelijke trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en doe mee met mooie winacties! 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief