Televisie

Kijk live het EK in Duitsland, Nederland in poule met Frankrijk

woensdag 12 juni 2024

Op 14 juni begint het EK voetbal in Duitsland. Nederland speelt de eerste wedstrijd op de 16e, tegen Polen. Vijf dagen later wacht titelfavoriet Frankrijk, dat ook in de poule met Nederland zit. Kijk het EK live op tv!

 

Het Europees kampioenschap voetbal in Duitsland is een van de hoogtepunten van de Sportzomer van 2024. Het begint op 14 juni met de wedstrijd Duitsland - Schotland. Nederland heeft poule D geloot, waarin het Polen, Oostenrijk en Frankrijk treft. 

 

EK-wedstrijden van Nederland

Een ‘prima loting’ volgens bondscoach Ronald Koeman, die als speler in 1988 Europees kampioen werd met Nederland. Al had Frankrijk van hem ‘niet gehoeven’. Frankrijk wordt gezien als favoriet voor de titel. Het was verliezend finalist van het WK in Qatar in 2022 en heeft van alle EK-deelnemers de hoogste notering op de FIFA wereldranglijst (2e, achter Argentinië). 

 

Speelschema Nederland op het EK

Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op zondag 16 juni 15.00 uur tegen Polen. Op vrijdag 21 juni om 21.00 uur speelt Nederland tegen Frankrijk. Nederland-Oostenrijk is op dinsdag 25 juni om 18.00 uur. 

 

Kijk het EK 2024 live op tv

Alle EK-wedstrijden zijn live te zien bij de NOS op NPO1. In de begindagen van het toernooi zijn er drie wedstrijden per dag, om 15.00, 18.00 en 21.00 uur. Rondom de live-verslagen zendt NPO 1 een voor- en nabeschouwing uit, waarin ook het EK-nieuws aan bod komt. Om 20.30 uur is NOS Studio Fußball op tv, een talkshow met gasten en wisselende analisten (Marco van Basten, Leonne Stentler, Youri Mulder, Pierre van Hooijdonk, Rafael van der Vaart en anderen).

 

De EK-voetbaltalkshows

Vóór en na het EK presenteren Hélène Hendriks en Noa Vahle op werkdagen om 21:00 sporttalkshow De Oranjezomer op SBS6. Onder anderen Rutger Castricum, Jack van Gelder en Lilian Marijnissen schuiven daarbij aan. 

 

Tijdens het EK, 14 juni tot 14 juli 2024, is 'Vandaag Inside Oranje' iedere dag rond 23.00 uur op SBS6, met het gebruikelijke trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

Wij hebben er in ieder geval zin in en wij hopen jullie ook. 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief