Televisie

Caiway test NPO 1 UHD (Ultra High Definition) tijdens het EK voetbal

woensdag 12 juni 2024

Goed nieuws! Tijdens het EK voetbal test Caiway voor het eerst met NPO 1 Ultra HD. Concreet betekent dit je de voetbalwedstrijden van het EK (en andere programma’s van NPO 1) kunt kijken met verbeterde beeldkwaliteit op verschillende fronten. Zo biedt NPO 1 UHD een verbeterde kleurweergave, verbetering van contrast en nog vloeiender beeld. Maak jij gebruik van Caiway interactieve tv? Dan krijg je vanaf 14 juni 2024 toegang tot de zender via kanaal 999. UHD is niet beschikbaar via de Caiway tv-app.

Om hiervan optimaal gebruik te maken heb je een televisie nodig die geschikt is voor UHD, gecombineerd met een interactieve tv-ontvanger van Caiway. Het gaat om de modellen Aria 7X, Kamai 7X en Aria 710 (zie afbeeldingen hieronder).

Eén maand testen

NPO biedt NPO 1 UHD (niet te verwarren met 4K) een maand lang aan, tot 14 juli 2024. In die periode analyseert Caiway op verschillende punten de UHD-uitzendingen, waarbij gelet wordt op de beeldkwaliteit, kleurweergave, helderheid en algehele prestaties.

NPO 1 UHD én de reguliere NPO 1 (in HD) zenden inhoudelijk hetzelfde uit en zijn tijdens de testperiode beide beschikbaar. Mocht je als klant onverhoopt beeldproblemen ervaren tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd via NPO 1 UHD, dan kan je altijd terugschakelen naar kanaal 1 om (NPO 1) om daar in de gebruikelijke beeldkwaliteit verder te kijken.

Veel voetbal kijkplezier!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief