Internet

‘Refurbishen’ geeft tweede leven aan modems

maandag 10 juni 2024
Om zuinig om te gaan met de aarde, hergebruiken we modems, set-topboxen en wifi-punten. 'Refurbishen', heet dat. Apparatuur wordt volledig gereset en zorgvuldig opgeknapt tot nieuwstaat. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat en waarom het belangrijk is.

Bij Caiway krijg je modems, wifi-punten en andere apparatuur in bruikleen. Wist je dat bijna al die apparaten aan een tweede of derde leven bezig zijn?  

Refurbishen spaart de aarde

Negen op de tien apparaten die bij klanten thuis staan, ‘refurbishen’ we. Dat betekent dat als we apparaten retour krijgen, we die laten opknappen tot nieuwstaat. Vorig jaar deden we dat veel meer dan het jaar daarvoor (van 68% in 2022 naar 88% in 2023). We vinden het belangrijk om zuinig om te gaan met de aarde. Caiway streeft naar een positieve impact op mens, milieu en maatschappij.  

De weg naar een nieuw leven

Hoe ziet zo’n refurbish-proces er precies uit? En wat betekent dat voor jouw apparatuur?  

Laten we als  voorbeeld een modem nemen. Onze refurbishpartner Drake & Farrell loopt ‘m zorgvuldig na. Eerst wordt het apparaat compleet gereset, daarna is het tijd voor de kwaliteitscontrole: is het compleet en zitten er geen krassen op? En zo wel? Dan wordt de kap vervangen.

Vervolgens wordt het modem uitgebreid getest. Werkt alles nog, dan kan-ie na een goede poetsbeurt weer naar de volgende klant. We garanderen je: je nieuwe modem werkt uitstekend en is als nieuw, je merkt niets van zijn vorige leven.  

Werkt het modem niet? Dan kijkt Drake & Farrell welke onderdelen niet werken, en welke nog wel. Onderdelen die werken, worden bewaard. Die kunnen straks mooi in een ander apparaat waarvan nu net dát onderdeel defect was. Zo ontstaat een nieuw, werkend modem.  

Wat er na dat hergebruikproces nog overblijft, wordt gerecycled. Dat betekent dat de grondstoffen een nieuw leven krijgen. Van de plastic kap van een modem wordt bijvoorbeeld een nieuwe muurbeugel gemaakt. 

Betere wereld

Zo vermindert Caiway zijn CO2-uitstoot en help ook jij -ongemerkt!-  mee aan een betere wereld. Daarbij dragen we zo ons steentje bij aan een circulaire economie. Dat is Slim Bekeken.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief