Werkzaamheden glasvezelaansluiting

Locatie van de glasvezelkabel


Voordat een aansluiting in jouw woning gerealiseerd kan worden, is er onderzoek nodig om na te gaan hoe de aansluiting gemaakt kan worden. Er zijn een aantal mogelijkheden:

 

 • de glasvezelkabel ligt tegen de gevel van jouw woning
 • de glasvezelkabel ligt in de tuin, locatie bekend
 • de glasvezelkabel ligt in de tuin, locatie onbekend
 • de glasvezelkabel ligt op rol in openbare grond (bijvoorbeeld onder de stoep)
2. Aansluiting in jouw woning


De glasvezelkabel is inmiddels tot aan de voorgevel van jouw woning aangelegd. Onze monteur plant met jou een afspraak om de kabel in de woning aan te sluiten.

Dit betekent dat de monteur een kleine opening maakt in de voorgevel van jouw woning zodat de kabel via de kelder of kruipruimte naar binnen gebracht kan worden. Deze opening wordt uiteraard waterdicht afgewerkt.

De kabel wordt via de muur van de kelder of kruipruimte geleid naar de plek waar het glasvezelmodem wordt geplaatst. Dit is meestal in de meterkast of bij jouw huidige kabelaansluiting. 

 

3. Activeren en leveren van het installatiepakket

Als laatste stap activeert Caiway de door jou gekozen diensten, zodat je onbeperkt kunt genieten van de vele voordelen van interactieve televisie, supersnel internet en voordelig bellen!

Caiway levert daarvoor de benodigde apparatuur die je probleemloos zelf kunt installeren. Je kunt ook gebruikmaken van de installatieservice. Een professionele monteur komt dan bij je thuis en levert alles werkend op.

Glasvezel aansluiting werkzaamheden

 • Meer informatie over de uitvoeringsfase
  Werkzaamheden
  Wanneer de vergunningen zijn ontvangen, plant de aannemer de benodigde middelen en het materiaal definitief in. In de regel start de aannemer binnen 2 weken na het verkrijgen van de vergunningen met zijn werkzaamheden. Deze werkzaamheden bestaan uit het graven van geulen voor het leggen van buizen en eventuele boorwerkzaamheden. Alleen als er werkzaamheden op jouw terrein plaatsvinden, neemt de aannemer in deze fase contact met je op. De werkzaamheden worden door verschillende disciplines verricht, waardoor je diverse vakmensen over de vloer kunt verwachten.

  Boren
  Voor het aanleggen van buizen onder wegen of bomen is het nodig om gestuurde boringen uit te voeren. De vergunningen voor boringen kennen meestal een langere doorlooptijd. In overleg met de aannemer wordt bepaald welke werkzaamheden er nodig zijn.

  Blazen en lassen
  Zodra de civiele werkzaamheden zijn afgerond, worden de buizen gevuld met glasvezel. Dit gebeurt door deze met lucht door de buizen heen te blazen. In jouw woning komt de glasvezelkabel in een beschermde buis te liggen.

  Prestatiemeting
  Na de installatie meten we de prestaties van jouw verbinding. Aan de hand van deze meting bepalen we of de verbinding voldoet aan onze voorwaarden. Zijn er afwijkingen, dan volgen er herstelwerkzaamheden.

  Oplevering
  Ongeveer een week nadat de verbinding is gemeten, wordt het meetrapport volledig uitgewerkt en naar je opgestuurd. Ook ontvang je dan de opleverdocumenten. Hierin vind je belangrijke informatie en de juiste contactgegevens voor vragen met betrekking tot uw verbinding.

  Acceptatie
  Na ontvangst van de opleverdocumenten bieden wij je 10 dagen om de geleverde verbinding zelf te testen. Na het verstrijken van deze termijn wordt de verbinding als officieel geaccepteerd beschouwd.
 • Meer informatie over de voorbereidingsfase
  Voorbereidingsfase
  Nadat je een Alles-in-1 Glas pakket hebt besteld of gemeld hebt (bij Caiway of CIF) dat je een aansluiting wenst, neemt Caiway contact op met de aannemer die dit voor je kan realiseren. Binnen 10 werkdagen wordt er contact met je opgenomen voor het plannen van een afspraak voor een onderzoek. Dit houdt in dat de aannemer met je samen bepaalt welke route buiten en inpandig moet worden aangelegd voor de verbinding en hoe de route naar ons netwerk gaat lopen. In een huurhuis is het belangrijk dat de beheerder ook aanwezig is bij deze afspraak.

  Onderzoeksrapport
  Na het uitvoeren van het onderzoek, ontvang je een rapport. Hierin staan alle afspraken en details over de installatie van de glasvezelkabel, benodigde apparatuur en de werkzaamheden rondom de woning. Je dient het rapport te ondertekenen. Ook is de goedkeuring van de eventuele eigenaar van de woning is noodzakelijk.

  Bepalen opleverdatum
  In het opdrachtformulier staat de gemiddelde levertijd. Na het onderzoek wordt de verwachte opleverdatum bepaald en in het onderzoeksrapport bevestigd. Als de oplevering vertraging oploopt, word je hierover geïnformeerd.

  Vergunningsaanvraag
  Op basis van het goedgekeurde onderzoeksrapport stellen we de vergunningsaanvragen voor de betreffende overheidsinstantie(s) en de eventuele boorplannen op. Afhankelijk van de instantie duurt de vergunningsverstrekking 8 tot 16 weken. In deze periode bestelt de aannemer ook de materialen. Als je niets hoort, verloopt alles volgens plan.