Business Analist

Wil jij investeren in je toekomst én ben je een ondernemende professional met ambitie en doorzettingsvermogen. Bij DELTA Fiber Nederland kun je rekenen op een uitdagende loopbaan. Wij bieden je volop kansen om jezelf te ontwikkelen als persoon en als professional in je vakgebied.

Wie zijn wij

DELTA Fiber Nederland (DFNL) loopt voorop in de glasvezel revolutie en wil voor zijn Telecom producten en diensten de beste keuze zijn van haar bestaande en nieuwe klanten. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere de merken DELTA en Caiway. Daarbij investeren we continu in onze organisatie en ons netwerk om nog meer klanten te kunnen bereiken, verspreid over heel Nederland! DELTA Fiber Nederland is de werkgever achter de merken DELTA en Caiway.

Jouw nieuwe afdeling

Je gaat aan de slag als businessanalist binnen het marketing team core met de eerste periode focus op mobiele telefonie voor beide merken. Je gaat je bezig houden met analyse van de productresultaten (ARPU/AMPU), bel- en datagebruik en marktanalyses om de product-, marketing en salesspecialisten te voorzien van inzichten. Gezamenlijk moet dit leiden tot betere proposities, base groei, marge optimalisatie, betere inkoopcondities en het bewaken van het business plan. In de 2 wekelijkse mobiele commerciële meeting starten we met jouw ‘data’, analyse en inzichten. Ook bereid je de inzichten en analyses voor de contractonderhandelingen met onze mobiele partner voor en pakt de lead in deze contractonderhandeling.

Het verder uitbouwen van het FMC-marktaandeel (fixed mobile convergence) is een van de belangrijkste speerpunten van DFN voor zowel het DELTA als het Caiway merk. De proposities van beide merken staan en de afgelopen maanden is de mobiele base fors gegroeid. De ambities voor 2020 zijn hoog voor mobiel, de base zal nog harder groeien dan vorig jaar. Dit vraagt een andere werkwijze, de keten moet verder geolied worden en commercieel zijn er nog veel kansen.

Als de mobiele basis op orde is zal je in deze rol ook meer tijd krijgen voor analyses voor FMC en vaste producten over de merken heen. Hierbij volgen ook analyses als cost of sale bepaling, retentieanalyses en het tweaken van de churnvoorspelmodellen.

Jouw nieuwe werk

In deze rol ben je ook de aanjager van het jaarplan over de disciplines Marketing, Sales, Communicatie, Online, en BI. Dit plan geeft richting aan de belangrijke milestones in het jaarplan 2020.

Je weet de ontwikkelingen in de markt te vertalen naar DFNL en voorziet de organisatie gevraagd en ongevraagd van inzichten en analyses. Hiervoor werk je nauw samen met de marketing managers van Delta en Caiway en de commercieel productmanager. Daarnaast werk je intensief samen met de CCO en marketing manager.

Om de juiste data bij elkaar te krijgen, maak je gebruik van interne data sets, standaard BI-rapportages, data sets die bij ketenpartners staan en markt informatie. Voor een belangrijk deel moet je hier zelf achteraan gaan. Ervaring met SQL is hierbij randvoorwaardelijk en Excel kent geen geheimen voor je.

Wij vragen

  • Ervaring als Business Analist
  • HBO/WO werk- en denkniveau
  • Ervaring met mobiele telefonie binnen Telecom
  • Ruime ervaring en skills in MS Powerpoint, MS Excel en SQL.


Dit ben jij

Je bent analytisch zeer sterk, hebt oog voor details en hebt bij voorkeur een sterk ontwikkeld gevoel voor de markt van mobiele telefonie. Je voelt je op je plek op het snijvlak van commercie en analyse.

Daarnaast houd je van kansen spotten, doorgraven en het oplossen van vraagstukken. Je weet deze analyses inzichtelijk te maken en begrijpelijk voor collega’s. Je schroomt niet om er ook acties aan te verbinden. Je bent een doorzetter, iemand die niet snel opgeeft. Je komt terecht in een organisatie in beweging en je kunt goed omgaan met flexibiliteit.

Wij bieden

We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering en aantrekkelijke korting op bijvoorbeeld de abonnementskosten van jouw sportclub. Met jouw Benefit Budget bepaal je zelf hoe je je arbeidsvoorwaarden inzet.

Ook zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie. De standplaats van deze functie is Schiedam.

Informatie

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Stuur ons je gegevens op via vacatures@deltafibernederland.nl onder vermelding van de vacature.

Wil je meer informatie, dat kan! Neem dan contact op met Fleur de Nijs, f.de.nijs@office.caiway.nl.