Channel manager mkb

Wil jij investeren in je toekomst én ben je een ondernemende professional met ambitie en doorzettingsvermogen? Bij DELTA Fiber Nederland kun je rekenen op een uitdagende loopbaan. Wij bieden je volop kansen om jezelf te ontwikkelen als persoon en als professional in je vakgebied.

Jouw nieuwe werk
DELTA Fiber Nederland wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Een belangrijk onderdeel van onze groeistrategie is de uitrol en aanleg van nieuwe glasvezelnetwerken. Om deze strategie verder te optimaliseren zoeken wij een Channel Manager MKB die verantwoordelijk is voor het inrichten en het managen van het indirecte kanaal gericht op het MKB.

Als Channel Manager MKB werk je samen met de Marketing Manager MKB aan het opstellen van een channelplan voor de ontwikkeling van externe partijen binnen allerlei campagnes. Voor Marketing ben je de sparringpartner bij het inrichten en uitvoeren van acties en campagnes en adviseer je over de inzet van dit kanaal. Je bent verantwoordelijk voor de inzet, planning, inrichting en de performance van het indirecte kanaal. Ook ben je verantwoordelijk voor de vertaling van marketingcampagnes naar het kanaal en adviseer je de afdeling marketing.

Jouw key verantwoordelijkheden:

  • Channelplan met segmentatie, resultaatafspraken en fee-structuur;
  • Je zorgt voor de inrichting en uitvoering van de incentive structuur MKB partners;
  • Je rapporteert zowel intern als extern op commercieel resultaat van de campagnes, zowel intern als richting de partner(s);
  • Je rapporteert op KPI’s zoals cost per order, traffic en conversie ratio’s;
  • Je signaleert kansen en zet deze proactief om in acties en adviseert Marketing daarin;
  • Je bent verantwoordelijk voor de verkoopresultaten en creëert loyale en waardevolle klanten voor Delta Zakelijk.

 

Dit ben jij
Je bent een salespersoon met ervaring in het aansturen van kanalen zoals dealers, inbound en D2D. Je kent de dynamiek van een salesorganisatie en weet hoe je een salespartner en haar teams kan laten excelleren. Je hebt een sterke commerciële drive en denkt in zakelijke kansen. Samen met de Marketing Manager breng je strategie, tactiek en operatie samen.

Je schakelt met Marketing om te adviseren bij acties en deel te nemen in campagneteams, je bent hands-on, een sterke onderhandelaar en kunt met overtuigingskracht plannen en concepten presenteren. Je onderbouwt en stuurt cijfermatig, waarbij feiten tellen. Je bent gewend om in een dynamische omgeving te werken, waarbij strakke deadlines gelden.

Wat je in ieder geval meeneemt:

  • HBO/WO in de richting van Bedrijfskunde, Marketing en Communicatie of Commerciële Economie;
  • Minimaal vijf jaar werkervaring in een commerciële functie;
  • Ervaring met de inzet van dealers, inbound en D2D.

 

Wij bieden
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden zoals een collectieve ziektekostenverzekering en aantrekkelijke korting op bijvoorbeeld de abonnementskosten van jouw sportclub. Met jouw Benefit Budget bepaal je zelf hoe je je arbeidsvoorwaarden inzet. Ook zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie. De standplaats voor deze functie is Schiedam.

Interesse?
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Dan ontvangen wij graag jouw CV en motivatiebrief. Stuur ons je gegevens op via vacatures@deltafibernederland.nl. 

Nog vragen? Dat kan! Neem dan contact op met Dennis Bos, Manager Marketing & Sales via 06-13639021.