IT Consultant Workplace & Applications

DELTA Fiber Nederland wil voor zijn Telecom producten en diensten de natuurlijke keuze zijn van haar bestaande klanten en ook nieuwe klanten aantrekken door een excellent aanbod en service. Met veel plezier leveren wij dagelijks internet, tv en telefonie aan consumenten en ondernemers voor klanten van onder andere Delta en Caiway.

Als IT Consultant W&A bouw je mee aan onze applicaties binnen het office landschap en participeer je binnen projecten. Denk aan de introductie van de nieuwe werkplek, cloud applicaties die businessprocessen slimmer en schaalbaarder maken, advisering over de inrichting van de systemen, bijvoorbeeld door processen te analyseren en naar verbeteringen of vernieuwingen te vertalen. Bovendien beheer je systeemdocumentatie, handleidingen en testscenario’s. Je coördineert nieuwe releases en leidt testtrajecten met key-users in goede banen. Ook incidentmanagement behoort tot de scope. Een brede rol dus, die je uitdaagt verder te kijken dan de door jou beheerde applicaties lang zijn.

Jouw key verantwoordelijkheden

  • Inrichten/configureren deployen en beheren van oplossingen voor interne bedrijfsprocessen die ondersteund worden middels financiële systemen, HR systemen, de werkplek, (IT) security;
  • Monitoren performance en oplossen van issues;
  • Sparren met de business; wat willen medewerkers en hoe maken we dat waar?;
  • Testen en implementeren oplossingen, inclusief proactieve overdracht;
  • Aanjagen van verbeter- en innovatieprojecten, coördineren releases.

Dit ben jij

Om alles uit deze rol te halen, is het belangrijk dat je buiten gebaande paden kunt denken en graag proactief meepraat over alternatieve oplossingen. Naast technische skills, moet je bovendien communicatief sterk zijn, zowel richting teamleden als de business. Procesmatig inzicht, advieskwaliteiten en een ketengerichte blik zijn essentieel. Ervaring met (het coördineren van) testen is een duidelijk pre.

Wat je in ieder geval meeneemt

  • Een Master of Bachelor in een technische richting, zoals informatica;
  • 3+ jaar relevante werkervaring;
  • Enthousiasme, nauwkeurigheid, het vermogen anderen mee te krijgen;
  • Je vindt het geen probleem om soms wacht- en waakdiensten te draaien;
  • Brede IT-kennis, in staat om applicaties ‘als keten’ te beoordelen.

Het Workspace & Application team (7 FTE), maakt onderdeel uit van de afdeling IT Operations (24 FTE). Collega-teams binnen de afdeling zijn Projectmanagement, BSS operations en Ketenmanagement, allen opererend onder leiding van de Manager IT Operations. Je overlegt graag en vaak met de business, zodat je alle ins en outs van de organisatie en haar automatseringslandschap leert kennen. Je mag rekenen op veel dynamiek – elke dag biedt unieke kansen en uitdagingen! – en een informele setting.

Het aanbod
We bieden je uitstekende arbeidsvoorwaarden. Met jouw Benefit Budget bepaal je zelf hoe je deze arbeidsvoorwaarden inzet. Ook zijn er volop ontwikkelmogelijkheden binnen onze organisatie. De sfeer is open, informeel, no-nonsense en ondernemend, net als de collega’s met wie je samenwerkt. De standplaats voor deze functie is Schiedam.

Interesse?
Dan ontvangen we graag jouw CV en motivatiebrief via vacatures@deltafibernederland.nl