Internet biedt u geweldig veel mogelijkheden, maar heeft ook enkele risico's. De hoeveelheid virussen en spam op internet groeit nog elke dag. Gelukkig kunt u gebruik maken van het virus- en spamfilter van Caiway, niet alleen voor het hoofd e-mailaccount maar ook voor uw extra e-mailadressen. Om de overlast naar andere internetgebruikers te voorkomen controleert Caiway ook al uw uitgaande berichten op virussen en spam.

Virusvrij
Met 'Virusvrij' wordt alle e-mail die u ontvangt op uw Caiway e-mailadres gecontroleerd op virussen, voordat u de e-mail binnenhaalt. Ontdekt Caiway in e-mailberichten een virus, dan wordt het bericht verwijderd. U krijgt automatisch een melding als de database een virus tegenkomt.

Spamfilter
Het spamfilter van Caiway wordt regelmatig geactualiseerd. Toch kan het gebeuren dat er incidenteel een spambericht uw e-mailbox bereikt. Ook bestaat de mogelijkheid dat een e-mailbericht ten onrechte voor spam wordt aangezien. U kunt het filter zo instellen dat alle spam in een aparte mailbox terecht komt. Deze extra box kunt u via webmail bekijken, zodat u een verdwaald bericht weer kunt doorsturen naar uw e-mailadres.

Filter uitgaande e-mail
E-mail die u verstuurt vanaf uw Caiway e-mailadres (via smtp.caiway.nl), wordt hiermee gecontroleerd op virussen en spam. Als er een spam- of virusbericht wordt gedetecteerd, blokkeert Caiway direct de verzending.

Caiway is altijd op de hoogte van de laatste spam- en virusinformatie
De spam- en virusscanners van Caiway zijn 24 uur per dag actief om alle inkomende en uitgaande e-mailberichten te checken. Bovendien worden verschillende databanken met spam/virusinformatie geraadpleegd en gecontroleerd op de aanwezigheid van nieuwe spam/virussen. U bent verzekerd van een up-to-date protectie.

Aanvullend adviseert Caiway u om op uw computer ook een Internetbeveiligingsprogramma te gebruiken. Zo voorkomt u besmetting via andere kanalen, zoals USB-sticks, cd’s en dvd’s. Caiway biedt nu ook verschillende Internetbeveiligingspakketten waarmee u optimaal bent beschermd. Kijk voor meer informatie op Veilig Internet van Caiway. Hier kunt u ook meer informatie vinden over de verschillende risico's.

Kosten
Het filter voor uitgaande e-mail past Caiway gratis en automatisch toe op de e-mailaccounts van alle internetklanten van Caiway. Daarnaast kunt u Virusvrij en Spamfilter voor elke abonnementsvorm aanvragen via Mijn Caiway. Virusvrij en het spamfilter zijn gratis beschikbaar voor het hoofd e-mailaccount van alle kabelinternetabonnementen. Voor extra e-mailaccounts kost deze dienst € 4,15 per maand.

Inloggen
Met Webmail van Caiway kunt u overal ter wereld op welke computer dan ook uw ...@caiway.nl of ...@kabelfoon.nl e-mail lezen. Log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Als uw e-mailadres bijvoorbeeld jan@caiway.nl is, dan is uw gebruikersnaam 'jan'.

Uitloggen
Zorg ervoor dat u na het gebruik van webmail altijd uitlogt of de browser sluit. Zo voorkomt u dat anderen uw persoonlijke e-mail kunnen lezen.

Extra e-mailadressen
Vaak maken meerdere leden in een gezin gebruik van internet. Het is dan handig als iedereen zijn of haar eigen e-mailadres kan gebruiken. Bij Caiway is dat geen enkel probleem. Als klant kunt u gratis tot 4 extra e-mailadressen (POP3) aanvragen via Mijn Caiway. Vier extra e-mailadressen zijn geheel gratis!

Voicemail
Heeft u een digitale telefonie abonnement van Caiway, dan kunt u gebruik maken van uw voicemail. U kunt uw berichten via uw huistelefoon afluisteren via 1233 maar ook vanaf elke andere telefoon door te bellen met een speciaal nummer en een persoonlijk ingestelde pincode. Ook is het mogelijk uw berichten te ontvangen per e-mail. Handig als u toch uw mail checkt, u hoeft uw voicemail dan niet meer af te luisteren. U regelt het allemaal zelf via Mijn Caiway.

Doorschakelen
Ook is het mogelijk om zelf uw inkomende gesprekken via Mijn Caiway door te schakelen naar uw voicemail of naar een ander telefoonnummer. U kunt kiezen om inkomende gesprekken direct door te schakelen of dat dit na een aantal seconden moet gebeuren. Op deze manier hoeft u nooit meer een gesprek te missen.

De kosten voor doorschakelen zijn afhankelijk van het telefonieabonnement dat u heeft. Als u uw telefoonnummer bijvoorbeeld doorschakelt naar een mobiel nummer, dan betaalt u hiervoor de kosten voor het bellen naar een mobiel nummer. Dit geldt uiteraard alleen op het moment dat iemand u belt en deze persoon wordt doorgeschakeld (bijvoorbeeld omdat u niet opneemt).

Gratis gidsvermelding
Via Mijn Caiway kunt u als klant van digitale telefonie van Caiway gratis een vermelding krijgen bij nummerinformatiediensten, gedrukte telefoongidsen en in electronische telefoongidsen. U kunt zelf aangeven bij welke diensten en onder welke naam u uw telefoonnummer vermeld wilt hebben. U bent vindbaar en bereikbaar, terwijl het u niets kost.

Gidsvermelding bij aanvragen van nummerbehoud
Nadat uw telefonie aanmelding bij Caiway is verwerkt en u hierover bericht van ons heeft ontvangen, kunt u in Mijn Caiway zelf aangeven of u een gidsvermelding voor uw telefoonnummer wenst of niet. Mijn Caiway is uw persoonlijke service pagina voor het beheren en bekijken van gegevens, abonnementen en facturen en het bestellen van diensten.

Als u nummerbehoud heeft aangevraagd en hebt aangegeven na aanmelding geen gidsvermelding te willen via Mijn Caiway, kan het voorkomen dat uw tijdelijke telefoonnummer wel tijdelijk in de telefoongids verschijnt. Zodra wij u huidige telefoonnummer kunnen porteren, zal dit tijdelijke nummer uit de telefoongids verdwijnen.

Blokkeren en nummerherkenning
Wilt u een hele servicenummerreeks zoals 0900 en 0906 blokkeren voor uitgaande gesprekken? Of wilt u dat er via uw telefoonaansluiting niet internationaal of mobiel gebeld mag worden? Of wilt u een individueel nummer blokkeren? Via de instellingen in Mijn Caiway kunt u deze nummers blokkeren of deze blokkering weer ongedaan maken. Daarnaast kunt u nummerherkenning van uw eigen telefoonnummer uitschakelen, zodat u anoniem belt.