Vraag en antwoord betreft e-mail en webmail van Caiway

Hoe stel ik mijn e-mailprogramma in?

Om uw email in te kunnen stellen zijn er een aantal zaken nodig:

  1. Een computer met software waarmee het mogelijk is om email te gebruiken.

  2. Een Caiway emailadres en login/wachtwoord gegevens. Deze gegevens heeft u per brief van Caiway ontvangen. Indien u het wachtwoord kwijt bent, dan kunt u via MijnCaiway (Internet/Beheer hoofdaccount) een nieuw wachtwoord aanmaken.

  3. Instellingen voor Caiway emailprogramma:

       Emailadres: Uw emailadres zoals u dat heeft aangevraagd
       Inkomende server: pop.caiway.nl
       Uitgaande server: smtp.caiway.nl
       Gebruikersnaam: uw loginnaam (eerste deel van het korte emailadres)

  1. Instellingen voor een @caiway.net of een @kabelfoon.net adres:
    Emailadres: Uw emailadres zoals u dat heeft aangevraagd
    Inkomende server: pop.caiway.net
    Uitgaande server: smtp.caiway.nl
    Gebruikersnaam: het complete emailadres
    Wachtwoord: heeft u aangemaakt toen u deze emailaccount aanmaakte

  2. Op www.caiway.nl vindt u diverse handleidingen voor de meest recente e-mail programma's. Wij raden u af om met een verouderd programma als Netscape te werken. Daarnaast raden wij af om Outlook Express te gebruiken. Dit programma wordt niet meer ondersteund door Microsoft en krijft geen beveiligingsupdates meer. In plaats daarvan kunt u het gratis Windows Live Mail gebruiken.

Het lukt mij niet berichten binnen te halen of te versturen.

Controleer eerst of u een werkende internetverbinding heeft. Door een internetpagina te bezoeken. Lukt dit niet volgt u dan de FAQ Internet.

Waarom kan ik de bijlagen in mijn e-mail niet openen?

Hiervoor dient u de beveiliging op te heffen in Outlook.

  1. Klik op 'Extra';
  2. Kies 'Opties';
  3. Kies het tabblad 'Beveiliging';
  4. Haal het vinkje weg bij 'Opslaan of openen van bijlagen die mogelijk een virus bevatten niet toestaan'.

Standaard zorgt deze functie ervoor dat u geen enkel bestand kunt openen. Om toch een virusbesmetting te voorkomen raden wij u aan een virusscanner te installeren.

Ik kan mijn mail wel ontvangen maar niet versturen. Hoe kan dit?

Controleer of u de juiste uitgaande e-mailserver gebruikt, dit moet zijn: smtp.caiway.nl. Kijk op www.caiway.nl/email voor instructies om uw email in te stellen.

Ik kan geen mail meer ontvangen sinds ik mijn logingegevens voor mijn internetverbinding heb aangepast. Hoe kan dit?

Als u deze gegevens aanpast op www.mijncaiway.nl moet u die ook wijzigen in uw e-mail programma.

Ik krijg steeds dezelfde mails binnen. Wat is er aan de hand?

Als er een corrupt of te grote email op de mailserver staat kan dit problemen geven met het ophalen van de e-mail. U kunt via de Webmail direct de e-mails op de server lezen en eventueel verwijderen als er een corrupte mail tussen staat. Voorbeeld: Als het binnenhalen stopt bij mail 10 dan verwijdert u mail 10 in de inbox van de webmail. De webmail vindt u op webmail.caiway.nl

Mijn mail verdwijnt steeds uit de webmail.

Zodra u de e-mail heeft opgehaald op uw computer (bijvoorbeeld met Outlook), verdwijnt deze van onze e-mailserver. Via de Webmail is deze mail niet meer te lezen.

Ik heb veel last van spam. Kunnen jullie hier iets aan doen?

Voor uw hoofdaccount kunt u gratis gebruikmaken van de spamfilter/virusvrij-dienst. Deze dient u zelf te activeren en in te stellen op uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway in het menu van MyInternet / Beheer uw hoofdaccount, door de spamfilter op actief te zetten en in te stellen. U kunt de volgende instellingen zelf regelen:

  1. Aparte SPAM-box: spam is te raadplegen via de spambox op webmail.
  2. Blokkeren : de mails worden verwijdert op de server.
  3. Markeren: u ontvangt spam gemarkeerd in uw e-mail.
  4. Op bovenstaande wijze kunt u ook uw huidige spam instellingen wijzigen.


Houd er echter rekening mee dat 100% spam- of virusvrij niet mogelijk is. Want helaas vinden mensen steeds weer een manier om spam en virussen te versturen, die ons filter op dat moment nog niet herkent. Caiway doet haar uiterste best om het filter zo goed mogelijk te laten functioneren en zal deze blijven bijwerken aan de laatste ontwikkelingen. Helaas kan het zijn dat spamberichten of virussen toch door het filter heenkomen. Onze excuses voor dit ongemak.

Hoe kan ik mijn e-mailadres wijzigen en zijn hier kosten aan verbonden?

U kunt uw e-mailadres wijzigen via Mijn Caiway onder My Internet / Beheer uw hoofdaccount. U krijgt een schriftelijke bevestiging van ons per wanneer de wijziging ingaat. Pas dan werkt het nieuwe emailadres ook technisch. Voor het wijzigen van uw emailadres brengen wij de 1e keer geen kosten in rekening. En elke volgende wijziging kost € 13,50.

Ik wil meerdere e-mailadressen hebben. Kan dat?

U kunt bij ons online via uw persoonlijke servicepagina op www.mijncaiway.nl onder MyInternet / Beheer hoofdaccount, gratis extra e-mailadressen aanvragen (en deze wijzigen) tot een maximum van 4 adressen. Deze zogenaamde multipop-accounts hebben als domein: @kabelfoon.net.

Inkomende mailserver: pop.caiway.net.
Uitgaande mailserver: smtp.caiway.nl.

In uw e-mailprogramma (bijv. Outlook) kunt u onder de optie Extra / Accounts / E-mail / Toevoegen, extra e-mailadressen inclusief wachtwoord toevoegen en aparte emailaccounts creëren. Ook voor deze emailadressen kunt u gebruikmaken van een spamfilter/virusvrij-dienst. De kosten hiervan bedragen € 4,15 per maand, ongeacht het aantal extra gratis e-mailadressen dat u heeft. Ook dit kan via de servicepagina www.mijncaiway.nl. Gaat u naar My Internet en in het menu onder Diensten selecteert u de optie "Extra E-mailadressen".

Hoe groot is mijn pop.caiway.nl mailbox?

Uw pop.caiway.nl / pop.kabelfoon.nl  / pop.kabelfoon.net emailbox is 100 MB.

Hoe groot mag een e-mail zijn die ik verstuur?

Een e-mailbericht mag maximaal 20 MB groot zijn. Houd er rekening mee dat sommige mailprogramma's het uiteindelijke bericht nog iets groter maken. Bijlagen die kleiner zijn dan 20 MB kunnen daardoor toch zorgen voor een bericht van meer dan 20 MB.

Wat is webmail?

Met webmail van Caiway kunt u overal ter wereld via elke computer met internetaansluiting uw e-mail lezen. In uw webmail kunt u uitsluitend uw nieuwe e-mailberichten vinden, dus de berichten die u nog niet heeft binnengehaald op uw eigen computer.

Met welke gegevens kan ik inloggen op webmail?

U kunt inloggen met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan op uw formulier aangegeven als loginnaam (uw gebruikersnaam) en password (uw wachtwoord).

Ondersteunt webmail ook mijn extra e-mailadressen?

Ja. Webmail kunt u ook gebruiken voor de extra e-mail adressen die u heeft aangemaakt op uw account.

Waar kan ik webmail vinden?

Via verschillende webbrowsers (bijvoorbeeld Internet Explorer, Firefox of Safari) kunt u inloggen op webmail. Het juiste webadres is https://secure.caiway.nl/webmail/

Moet ik uitloggen na gebruik van webmail?

Ja. Zorg ervoor dat u na het gebruik van webmail altijd uitlogt of de browser sluit. Zo voorkomt u dat anderen uw persoonlijke e-mail kunnen lezen. U kunt uitloggen door op de button 'uitloggen' te klikken. Deze staat bovenin het menu naast de link 'instellingen'.

Hoe zit het met e-mailadressen en dataverkeer?

Bij het abonnement zit standaard een e-mailadres met een mailbox van 1 GB inbegrepen en ruimte voor een website van 20 MB met 1 Gbyte dataverkeer per maand. Er geldt een datalimiet van 2 Gb per maand. Uw dataverkeer kunt u zelf controleren op uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway.

Ik wil graag e-mail verzenden via mijn mobiele telefoon of tablet met internet. Welke instellingen moet ik gebruiken?

Op uw mobiele telefoon of tablet met internet kunt u uw e-mail via Caiway ophalen en versturen. Kijk op www.caiway.nl/email voor instructies voor het instellen van uw e-mail. 

Hoe stel ik mijn e-mail in op mijn smartphone of tablet?

Kijk op www.caiway.nl/email voor instructies om uw e-mail in te stellen.

Internetten met de snelheid van het licht, voordelig bellen en de hoogst mogelijke kwaliteit televisie, waarbij u kunt kiezen voor Interactieve TV. Dat kan met de Alles-in-1 Glas pakketten van Caiway. Glasvezel verzekert u van een verbinding met de hoogst mogelijke kwaliteit en snelheid. Nog geen glasvezel in uw gemeente? Geniet dan van de haarscherpe beeldkwaliteit van digitale televisie. Gewoon via de kabel. Caiway biedt u standaard meer dan 70 tv-zenders waarvan maar liefst 30 in Full HD. De Alles-in-1HD pakketten zijn zeer compleet en altijd aantrekkelijk geprijsd!

Zoeken