Vragen en antwoorden over internet

Wat houdt internet via Caiway in?

Internet via Caiway houdt in dat u onbeperkt kunt internetten voor een vaste prijs per maand. Voor het downloaden vanaf internet hanteren wij geen datalimiet, maar een Fair Use Policy. Naast uw abonnement kunt u nog extra diensten aanvragen, zoals een gratis Spam/Virusfilter, Webmail, mogelijkheid tot vier extra e-mailadressen. Daarnaast ontvangt u gegevens om in te loggen op uw persoonlijke pagina via Mijn Caiway, waar u uw abonnement kunt wijzigen en facturen kunt bekijken.

Ik wil internet, maar heb geen radio/tv abonnement. Wat moet ik doen?

Caiway levert internet via de radio/tv kabel. Om te kunnen internetten heeft u een werkende Caiway aansluiting nodig. Indien u televisie via satelliet of via de ether (Digitenne) kijkt, dan dient u om te kunnen internetten via Caiway een radio/tv abonnement af te nemen of bij uw kabelleverancier in uw regio.

Welke diensten kan ik afnemen met mijn Internetabonnement?

Caiway internet levert de volgende onderstaande diensten. U kunt zich via uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway aanmelden voor deze diensten:

  • Spamfilter / virusvrij dienst tbv uw Caiway hoofd email account
  • Extra gratis emailadressen (tot een maximum van 4 e-mailadressen) inclusief evt spamfilter/virusvrij dienst (€ 4,15 p/m ongeacht het aantal e-mailadressen)
  • Web TV (tbv super en ultra abonnement): online 6 tv kanalen via Media Player bekijken
  • Efax free: gratis fax to email functionaliteit
  • Usenet Binaries: abonnement € 5,30 p/m voor de toegang tot de nieuwsserver van Caiway voor het downloaden vanaf nieuwsgroepen.
  • Digitale telefonie: telefonie via internet

Moet ik mijn Caiway e-mail adressen regelmatig controleren?

Het is belangrijk dat u de e-mailadressen die u van Caiway toegewezen heeft gekregen regelmatig controleert. Caiway zal belangrijke informatie vanuit CAIW Diensten B.V. (bijvoorbeeld informatie over nieuwe acties, nieuwe producten en diensten, informatie over facturen en Algemene Voorwaarden) per e-mail verzenden naar uw korte e-mail adres. Het is technisch niet mogelijk om dit naar een ander e-mail adres te versturen.

Wat moet ik doen bij blikseminslag, verlies of diefstal van het modem?

Het modem is uw eigendom en eventuele schade kunt u mogelijk bij uw verzekeringsmaatschappij verhalen. Een nieuw kabel internetmodem is aan te schaffen voor € 69,-. U kunt hiervoor ook terecht bij onze Helpdesk.

Zit er garantie op het internet modempakket?

Op nieuwe modems geeft Caiway een garantie van 24 maanden. Blikseminslag, waterschade en zichtbare gebruikersschade vallen buiten de garantie. Bij gebruik van een tweedehands modem is geen garantie aanwezig.

Kan ik een internet abonnement tijdelijk stopzetten in verband met bijv. een vakantie?

Helaas is bij geen enkel abonnement van Caiway mogelijk dit tijdelijk stop te zetten. Een oplossing voor u kan zijn om een abonnement te downgraden naar het laagste abonnement tegen de voorwaarden van Caiway.

Ik wil graag e-mail verzenden via mijn mobiele telefoon met internet. Welke instellingen moet ik gebruiken?

Op uw mobiele telefoon met internet kunt wel uw e-mail via Caiway ophalen. U kunt echter geen e-mail versturen via Caiway. Voor het verzenden van e-mail moet u de uitgaande servergegevens van uw mobiele provider instellen.

Internetten met de snelheid van het licht, voordelig bellen en de hoogst mogelijke kwaliteit televisie, waarbij u kunt kiezen voor interactieve tv. Dat kan met de Alles-in-1 Glas pakketten van Caiway. Glasvezel verzekert u van een verbinding met de hoogst mogelijke kwaliteit en snelheid. Nog geen glasvezel in uw gemeente? Geniet dan van de haarscherpe beeldkwaliteit van digitale televisie. Gewoon via de kabel. Caiway biedt u standaard 70+ zenders waarvan maar liefst 29 in Full HD. De Alles-in-1HD pakketten zijn zeer compleet en altijd aantrekkelijk geprijsd!

Zoeken