Vragen en antwoorden aansluiten van digitale televisie

Is de digitale ontvanger gemakkelijk aan te sluiten?

Ja, aansluiten van de digitale ontvanger is eenvoudig. U kunt het vergelijken met het aansluiten van een DVD-speler. Er hoeft niet te worden 'verbouwd' in huis. Bij de digitale ontvanger worden alle benodigde aansluitmaterialen en de afstandsbediening geleverd. Als de ontvanger volgens de gebruiksaanwijzing is aangesloten en ingesteld is op het netwerk van Caiway, kunt u digitaal televisie kijken en radio luisteren. Zenders instellen is niet nodig: deze worden door de ontvanger automatisch afgestemd.

Kan ik programma's bekijken en tegelijk programma's opnemen?

Via de digitale ontvanger kijkt u naar 1 digitaal kanaal. Het is niet mogelijk om gelijktijdig een digitale zender te bekijken en een programma op een andere digitale zender op te nemen. De digitale ontvanger heeft geen ingebouwde dubbele tuner.

Kan ik tegelijkertijd internetten en televisie kijken?

U kunt tegelijkertijd internetten en televisie kijken. Als u echter meerdere televisies en computers gebruikt, kan het nodig zijn om een versterker te (laten) monteren om optimaal gebruik te maken van het signaal.

Kan ik een video/dvd-recorder blijven gebruiken in combinatie met digitale televisie?

Ja, de digitale ontvanger is uitgerust met 2 uitgangen, één voor de televisie en één voor de videorecorder. De ontvanger kan echter één station tegelijk ontvangen. Het is dus niet mogelijk naar het ene digitale zender te kijken en het andere op te nemen. Plaats in dat geval de video (of DVD-R) dan tussen de digitale ontvanger en de tv. De digitale ontvanger verbindt u aan de video door middel van een coaxkabel en een SCART-kabel en de video verbindt u met de TV door middel van een coaxkabel. Hoe u dit doet, leest u in het aansluitschema.

Hoe bekijk en/of luister ik nu digitale radio en televisieprogramma's?

Digitale radio en televisie bekijkt u op een extern kanaal van uw televisie (Bijv. EX1 of AV1). Als u de digitale ontvanger correct heeft aangesloten en aan zet, dan "springt" uw televisie direct over naar het externe kanaal waarop digitale tv en radio bekeken kan worden. U dient dan de afstandsbediening van de digitale ontvanger te gebruiken voor het zappen tussen de digitale kanalen (wel richten op de digitale ontvanger en niet op uw tv). Op deze afstandsbediening zit een knopje TV/radio om te switchen tussen digitale televisie en digitale radio.

Ook kunt u op uw afstandsbediening van uw televisie bijv. op 1 drukken. Dan springt het beeld terug naar analoog Ned1. Zou u in deze situatie weer digitaal willen kijken dan dient u met behulp van uw afstandsbediening van uw televisie handmatig het externe kanaal waar op u digitale televisie kijkt te selecteren. Door een "0" in te drukken op uw afstandsbediening van uw televisie en vervolgens met P- (programma min) te zappen naar de externe ingang vind je snel de juiste ingang voor DTV. Soms zitten ook speciale toetsen op de afstandsbediening van de TV om direct naar het externe kanaal over te schakelen. Zie hiervoor uw handleiding van de afstandsbediening van uw televisie.

Is het geluid bij digitale televisie altijd Dolby 5.1?

De digitale ontvanger is voorzien van een SCART aansluiting en een digitale optische aansluiting voor Dolby geluid. In het digitale ontvangstation van Caiway worden geen bewerkingen op de signalen uitgevoerd. Dat betekent dus dat als een programma is voorzien van Dolby 5.1, dat dit dan ook als zodanig wordt uitgezonden.

Kan ik via de digitale ontvanger ook teletekst bekijken?

Ja, dat kan. Er zit een teletekst knop op de afstandsbediening van de digitale ontvanger. Dit is de groene knop links onderin, waar “TEXT” boven staat.

Hoe kan ik bepaalde zenders blokkeren? Is er een kinderslot?

In het menu van de digitale ontvanger vindt u de opties “kinderslot” en “kanalen vergrendelen”. Alle programma's kennen een (leeftijds-)classificatie. Deze zorgt ervoor dat uw digitale ontvanger, als u dat wilt, het bewuste programma automatisch blokkeert, tenzij u uw pincode invoert. Om dit in te stellen kiest u voor 'kinderslot' onder 'Installatie'. Ons advies is om kanaalvergrendeling te kiezen in plaats van kinderslot, zodat u zelf bepaalt wat al dan niet geblokkeerd wordt. Om zelf de kanalen te beheren gaat u in het menu naar ´kanalen indelen´. Kies daarna voor ´kanaalvergrendeling'. Mocht u helemaal geen ontvangst van erotische zenders wensen dan kunt u via uw persoonlijke servicepagina Mijn Caiway deze zenders blokkeren en evt. deblokkeren.

Kan ik de digitale ontvanger laten installeren door Caiway?

Caiway levert duidelijke aansluitschema's. Onze Internet Helpdesk kan telefonisch ondersteuning bieden. Wenst u alsnog een installateur, neemt u dan contact op met onze Klantenservice via 088 2249 111 (tarief 088 nummer) en laat u informeren over onze tarieven.

Internetten met de snelheid van het licht, voordelig bellen en de hoogst mogelijke kwaliteit televisie, waarbij u kunt kiezen voor Interactieve TV. Dat kan met de Alles-in-1 Glas pakketten van Caiway. Glasvezel verzekert u van een verbinding met de hoogst mogelijke kwaliteit en snelheid. Nog geen glasvezel in uw gemeente? Geniet dan van de haarscherpe beeldkwaliteit van digitale televisie. Gewoon via de kabel. Caiway biedt u standaard meer dan 70 tv-zenders waarvan maar liefst 30 in Full HD. De Alles-in-1HD pakketten zijn zeer compleet en altijd aantrekkelijk geprijsd!

Zoeken