De organisatie

CAIW bestaat uit de volgende bedrijven:

  • CAIW Holding B.V. is de houdstermaatschappij en voert de directie over de verschillende werkmaatschappijen;
  • CAIW Diensten B.V. levert alle services en producten van Caiway. Met uitzondering van de inkoop van de content, vinden ook alle technische en overige ondersteuning plaats vanuit deze vennootschap.
  • CAIW Media B.V. is de contractpartij voor alle content leveranciers.


De bedrijfsactiviteiten van CAIW zijn de afgelopen jaren steeds meer naar elkaar toegegroeid. Speerpunt van de activiteiten is het leveren van communicatie, amusement en informatie voor een grote groep consumenten. De tariefstelling is scherp. En klanten zijn altijd verzekerd van innovatieve producten en diensten, snelheid en de beste kwaliteit en service. De producten van CAIW worden onder de merknaam Caiway op de markt gebracht. CAIW bestaat sinds 1981 en wil iedereen laten genieten van alles wat radio, televisie, internet en telefonie te bieden heeft. CAIW ontwikkelt producten die technisch goed in elkaar zitten. Deze producten zijn ontwikkeld met de gebruiker in gedachten.

Alle activiteiten vallen onder het label Caiway. Klanten van Caiway krijgen bij het afsluiten van een abonnement een toegangscode voor Mijn Caiway, de persoonlijke servicepagina van de klant via internet. Op deze persoonlijke servicepagina’s kan de klant bijvoorbeeld een adreswijzing doorgeven, abonnementen aanpassen, de telefoonrekening bekijken of het dataverbruik van het abonnement bekijken.

Samenwerking met CAIW
De volgende instanties zijn door CAIW aangewezen om werkzaamheden en/of controles uit te voeren ten behoeve van de beschikbaarheid van haar diensten:

Koning & Hartman en Allinq
Koning & Hartman en Allinq bieden totaaloplossingen in ondergrondse infrastructuren ten behoeve van telecommunicatie, kabeltelevisie en energie. Zij beheren het netwerk en voeren in opdracht van Caiway signaalcontroles uit.

Guidon Computer Buddies
Als erkend installatiepartner van internet, digitale telefonie en televisie van Caiway biedt Guidion Computer Buddies verschillende installatievormen aan voor met name nieuwe klanten. Caiway schakelt de monteurs van Guidion Computer Buddies ook in als installatiemonteur.

CBizz
CBizz is per 7 april 2010 de nieuwe naam van Caiway Business. De organisatie was tot 1 oktober 2009 onderdeel van CAIW. CAIW is een belangrijke partner van CBizz, als klant (voor telefonie) en als leverancier (voor Internet). CBizz richt zich op de zakelijke markt en biedt glasvezel-, straalverbindingen en DSL, kabelinternet, koppeling van locale netwerken, telefonie, hosting van websites, gebruik van servers en verhuur van serverruimte.

CAIW is lid van- of aangesloten bij:
CAIW is lid van de vereniging van de Nederlandse kabelbedrijven, NLkabel. NLkabel draagt bij aan de bewustwording van de mogelijkheden van de coaxkabel en zet zich onder meer in voor betere wet- en regelgeving, standaardisatie van de techniek en communicatie over de branche.
CAIW is lid van Cable Europe, the European Cable Communications Association. Dit is de Europese branchvereniging van kabelbedrijven.
CAIW is lid van de Amsterdam Internet Exchange AMS-IX, een van de belangrijkste internet knooppunten.
CAIW is aangesloten bij De Geschillencommissie voor de consumentenonderwerpen Centrale Antenne Inrichtingen en Telecommunicatie.
CAIW is aangesloten bij de Normcommissie 361 100 Beeld, geluid en multimedia (NEC 100).
CAIW Is mede-initiatiefnemer van de gedragscode Notice-and-Take-Down (NTD).

Verder zijn enkele medewerkers aangesloten bij de volgende organisaties:
NBIP, de Nationale Beheersorganisatie Internet Providers (bestuurslid).
SCTE is de Society of Cable Telecommunications Engineers.
The Dutch Guild of Multi-Media Engineers.