zender van de maand mei: TV5MONDE

Tv5monde

TV5MONDE is een 100% Franstalige televisiezender met een brede programmering voor alle leeftijdsgroepen. De culturele zender heeft een breed scala aan programma´s, waaronder klassieke films, hedendaagse cinema, premium documentaires, series en lifestyle magazines. Bovendien worden vrijwel alle programma´s in prime time ondertiteld in het Nederlands.

In de maand mei staat de programmering in het teken van het prestigieuze Filmfestival van Cannes. Exclusieve interviews live vanaf la Croisette, een kijkje achter de schermen, indrukwekkende portretten van grote namen uit de Franse cinema en bekroonde films. Ervaar het festival van dichtbij op TV5MONDE van 14 t/m 25 mei.

Kijk in de maand mei TV5MONDE op showroom kanaal 21. 

 

Kijktips

UN FRANÇAIS NOMMÉ GABIN

Een kijkje in het leven van deze cinema legende
Deze veelgeprezen documentaire blikt terug op het leven en de carrière van Jean Gabin: de dromen die hij had als kind, zijn 95 films, zijn meest memorabele filmkussen, maar ook de klappen die hij gekregen heeft, zijn voorkomen en zijn charisma… Een acteur van zijn tijd, een doodgewone held, maar toch bijzonder, een echte mythe uit de Franse filmindustrie.
Regie: Yves Jeuland (Frankrijk, 2016)

★ Hij heeft twee keer de prijs voor beste acteur gewonnen op twee van de drie grote festivals: het filmfestival van Venetië (Mostra) en de Berlinale. Om het rijtje compleet te maken miste hij er een: het Filmfestival van Cannes!

Dinsdag 21 mei om 23:00 - Nederlands ondertiteld

VADIM, MISTER COOL

Portret van een filmmaker en symbool van een heel tijdperk
Door het hedonisme tot levenskunst te verheffen, maakte hij van zijn leven een feest. Als journalist, scenarioschrijver, regisseur, producent, acteur, romanschrijver en vrouwenliefhebber, haalde Roger Vladimir Plémiannikov, oftewel Roger Vadim, alles uit het leven tot hij in 2000 overleed. Een portret van een man die grensverleggend was. Regie: Olivier Nicklaus (Frankrijk, 2016)

★ Hij was de eerste echtgenoot van Brigitte Bardot, die haar de titel van sekssymbool bracht dankzij de film ‘Et dieu… créa la femme’. Ze zou jarenlang de koningin van het Cannes Filmfestival zijn.

Woensdag 22 mei om 21:00 - Nederlands ondertiteld
(Herh: 25 mei om 14:00)

L'exercice de l'état

De zoektocht van een staatsman 
Een populaire minister is gekozen om een hervorming te dragen die hij zelf niet ondersteunt, hij wordt verscheurd tussen zijn loyaliteit aan zijn regering en zijn politieke overtuigingen. Machtsstrijd, chaos, economische crisis... In deze politieke thriller brengt macht fascinerende mysteries naar boven. 

Regie: Pierre Schoeller (Frankrijk/België, 2010) 
Rolverdeling: Olivier Gourmet, Michel Blanc 

★ In competitie (Cannes Filmfestival 2011) 
+ 3 Césars: beste mannelijke bijrol voor Michel Blanc, beste scenario en beste geluid (2012) 

Zondag 12 mei om 21:00 - Nederlands ondertiteld 
(Herh: 17 mei om 18:40 / 20 mei om 23:00)