Doe de speedtest

Hoe snel is jouw verbinding?

Wil je weten hoe snel jouw internetverbinding is?

Doe dan de speedtest hieronder! Daarmee kun je je internetsnelheid testen en zie je direct hoe snel je kunt up- en downloaden. Je internetsnelheid is de snelheid van het signaal zoals het op jouw adres binnenkomt. Deze snelheid is dus niet je wifi-snelheid, want die wordt bepaald door je modem, router of andere wifi-apparatuur. 

Tip: voor een betrouwbare meting sluit je de computer of laptop via een netwerkkabel direct aan op het modem. Houdt er rekening mee dat wifi wordt beïnvloed door factoren van buitenaf, wat kan zorgen voor snelheidsverlies.

 

Heb je last van traag internet?

Houd er bij het meten van je wifi snelheid rekening mee dat je wifi snelheid lager kan uitvallen omdat wifi door externe factoren wordt beïnvloed. In plaats van een wifi speed test adviseren we om de speedtest bekabeld te doen. Dit doe je door je apparaat (laptop of computer) met een kabel aan te sluiten op je modem. Dit maakt de meting betrouwbaarder.

Ervaar je trage wifi of ook een trage bekabelde internetsnelheid?
Dan zijn er wel manieren om achter de oorzaak te komen of een oplossing te vinden.

Verbeter je trage internet

De voordelen van glasvezel

Met glasvezelinternet van Caiway haal je tot wel 1 Gbit/s. Dat is:

 • Altijd even snel up- en downloaden
 • Stabiele en betrouwbare verbinding
 • Snelheidsgarantie op je internetverbinding

Benieuwd wat er op jouw adres mogelijk is? Doe de postcodecheck.

Doe de postcodecheck

Internet snelheid testen

Als je de internet speedtest doet om je internet snelheid te testen, zie je niet alleen jouw up- en downloadsnelheid, maar ook de ‘Jitter’ en ‘Ping’.
Beiden zijn erg belangrijk in de speedtest om je download- en uploadsnelheid te checken.

Jitter

Jitter staat voor ruis. Dit is een storend signaal dat ervoor kan zorgen dat je verbinding trager is. Hoe minder Jitter, hoe beter.

Ping

Ping is de vertragingstijd bij het verzenden en ontvangen van een signaal op het netwerk. Hoe lager de Ping, hoe sneller het signaal.

Downloadsnelheid

Wat betekent downloadsnelheid?

Downloadsnelheid is de snelheid waarmee je bestanden vanaf internet binnenhaalt op de harde schijf van je apparaat (bv. smartphone, pc of laptop). Hoe hoger de downloadsnelheid, hoe sneller dit binnenhalen gaat. Downloadsnelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconde (Mbps).

Waarom is downloadsnelheid belangrijk?

Een hoge downloadsnelheid is belangrijk omdat je daarmee geen vertragingen hebt bij het binnenhalen van bestanden en data vanaf internet. Er is natuurlijk niemand die leuk vindt om lang te moeten wachten bij het downloaden van bestanden of het streamen van video of muziek. Een hoge downloadsnelheid is dus efficiënt en het voorkomt lang wachten.

Uploadsnelheid

Wat betekent uploadsnelheid?

Uploadsnelheid is de snelheid waarmee je bestanden vanaf je apparaat (bv. smartphone, pc of laptop) op internet kunt overzetten. Bijvoorbeeld een foto op Facebook of je website, of een video op Youtube. Hoe hoger de uploadsnelheid, hoe sneller het overzetten gaat. Uploadsnelheid wordt uitgedrukt in megabits per seconde (Mbps).

Waarom is uploadsnelheid belangrijk?

Foto’s op Facebook zetten, je fotoalbum uploaden, filmpjes op Youtube zetten. Het zijn maar een paar voorbeelden van dingen die je lekker snel wilt kunnen doen. Daarom is een hoge uploadsnelheid belangrijk. Hoe hoger de uploadsnelheid, hoe sneller het gaat.

Hoeveel Mbit is snel?

Nu vraag je je misschien af: “hoeveel Mbit is snel?”. Op onze website lees je alles over internetsnelheden en wat je met die snelheden kunt doen. Stream je veel? Dan is een hoge internet snelheid belangrijk. Gebruik je internet alleen om te surfen en e-mail te checken? Dan kun je ook kiezen voor een lagere internetsnelheid.

Gegarandeerde snelheid

Bij Caiway glasvezel internet krijg je als je een pakket afsluit van 100 Mbit/s ook echt 100 Mbit/s. Via het Caiway glasvezelnetwerk kun je je internetsnelheid zelfs upgraden tot maar liefst 1.000 Mbit/s.

Doe de postcodecheck en zie welke internetsnelheid en pakketten op jouw adres beschikbaar zijn!

Veelgestelde vragen

 • Kan ik de speedtest ook gebruiken om te kijken hoe snel mijn kabelinternet is?
  Ja dat kan. Onze speedtest is ook geschikt om te meten wat de snelheid via coax of kabelinternet is.
 • Kan ik de speedtest ook gebruiken om te meten hoe snel mijn wifi is?
  Ja dat kan. Houd er wel rekening mee dat de snelheid van je wifi beïnvloed kan worden door veel factoren. Bekijk hier onze tips om je wifisnelheid te verbeteren.
 • Wat betekent Mbps?
  Mbps of Mbit/s staat voor megabit per seconde. Dit is de maximale snelheid waarmee je via het internet bestanden kunt ontvangen (downloaden) of versturen (uploaden). Een snelheid van 100 Mbps betekent dat het 1 seconde duurt om een bestand van 100 mb binnen te halen. Bij glasvezelinternet zijn de down- en uploadsnelheid gelijk.
 • Wat is de snelheid van glasvezel internet?
  Via het glasvezelnetwerk van Caiway zijn snelheden mogelijk tot 1.000 Mbit/s (oftewel 1Gbit/s). Jij bepaalt als je je pakket kiest hoeveel snelheid je wilt.
 • Wat voor abonnement bieden jullie aan?

  Bij Caiway kun je kiezen tussen verschillende abonnementen. In deze abonnementen heb je onder andere de keuze uit verschillende snelheden, tot wel 1 Gbit/s.

  Heb je voldoende aan alleen internet?
  Dan kun je kiezen voor Alleen Internet van Caiway.

  Graag televisie erbij?
  Bekijk dan onze alles-in-1 pakketten.