E04-, E05- of E06-foutmelding

Als je een van deze meldingen op je televisie ziet, komt dat waarschijnlijk doordat je smartcard niet helemaal goed in de ontvanger zit. Meestal is dat vlot op te lossen. Hoe? Door onderstaande stappen te doorlopen.

Volg de onderstaande stappen

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Voer de smartcard op de juiste manier in

Haal de smartcard uit de ontvanger en plaats deze daarna terug.

  • Heb je een HD-ontvanger? Steek de smartcard dan met de (gouden) chip aan de onderkant in de opening van de HD-ontvanger.
  • Gebruik je een CI+ CAM? Steek de smartcard dan met de (gouden) chip naar voren in de insteekmodule. Steek de insteekmodule (met de smartcard erin) in de moduleaansluiting van je televisie.

Is het probleem hiermee niet opgelost? Ga dan door naar stap 2.

Maak de smartcard schoon

  • Haal de smartcard uit de ontvanger of insteekmodule en maak het gouden chipje op de smartcard schoon. Gebruik daar een schone doek voor. Daarna plaats je de smartcard weer in de ontvanger of insteekmodule.

Nog steeds een foutmelding in beeld? Probeer dan stap 3.

Herstart de ontvanger

  • Haal de stekker van de ontvanger 10 seconden uit het stopcontact. Sluit de ontvanger weer aan. Wacht tot de ontvanger volledig is opgestart en check of de foutcode verdwenen is.

Heeft dit niet geholpen? Ga dan door naar stap 4.

Test de smartcard in een andere ontvanger of televisie

Als je nog een andere ontvanger hebt, is het de moeite waard om daar de smartcard in te testen. Indien dit wel goed werkt, zit het probleem waarschijnlijk in je ontvanger in plaats van de smartcard. Lost een andere ontvanger het probleem op?

  • Ja: Als je de ontvanger van Caiway in bruikleen hebt, raden we aan contact op te nemen met onze klantenservice. Als je de ontvanger niet in bruikleen hebt, bijvoorbeeld omdat je er zelf een hebt gekocht, zul je die moeten vervangen of laten repareren. Vergeet niet te controleren of er garantie op zit. Uiteraard kun je ook voor onze bruikleen ontvanger kiezen.
  • Nee: Dan is je smartcard waarschijnlijk defect. Als je contact opneemt met onze klantenservice, lossen we dat zo snel mogelijk voor je op.

Heeft deze informatie je geholpen?