WAT OVERSTAPPEN BETEKENT VOOR TELEVISIE

Standaard televisiekijken via de coax-kabel


Bij Caiway ontvang je standaard het televisiesignaal via de coax-kabel. Dit biedt vele voordelen. Zo hoeven er geen kabels getrokken (en weggewerkt) te worden, omdat de coax-kabel in de meeste gevallen er al ligt. En kun je gewoon TV-kijken op al je televisies in huis. Ook is extra apparatuur vaak niet nodig. De meeste televisies hebben al een ingebouwde HD-ontvanger. Je kunt dus direct TV-kijken. Wel zo makkelijk!

Optioneel: Interactieve TV-kijken via glasvezel

Met Interactieve TV kun je programma’s opnemen –meerdere tegelijk-, vooruit- en terugspoelen en live tv pauzeren. Ook kijk programma’s gratis tot wel 7 dagen terug of begin gemist. Wanneer je kiest voor Interactieve TV krijg je een interactieve ontvanger van ons in bruikleen. Deze is klein en compact.
presentator televisie
televisie

Extra zenders ontvangen

Ben jij een echte TV-liefhebber? Kies dan voor nóg meer zenders. Voor de nieuwsgierigen, sportfanaten, kookgekken, serie-junkies en kids bieden we extra zenderpakketten (maandelijks opzegbaar).

Apparatuur

Bij een extra zenderpakket ontvang je van ons een CI+ CAM en een smartcard in bruikleen. Om de extra zenders te kunnen kijken, schuif je deze eenvoudig in je televisie. Wanneer je het extra zenderpakket op meerdere televisies wil bekijken, kun je apparatuur via Mijn Caiway bestellen.

 

Bekabeling thuis

 Standaard kijk je televisie via de coax-kabel. Dit biedt vele voordelen. In de meeste huizen ligt de coax-bekabeling er al, dus dan is het alleen maar ‘inprikken’ en genieten. Kies je voor een glaspakket met Interactieve TV, dan kijk je televisie via glasvezel op maximaal 2 televisietoestellen. Hiervoor heb je een netwerkkabel (UTP) nodig. Die leveren we mee in het installatiepakket. Voor overige TV’s in huis gebruik je de bestaande coax-aansluiting.

Benieuwd naar het aanbod op jouw adres?

Televisie

 • Heb ik apparatuur nodig om televisie te kijken?
  Kijk je televisie via Interactieve TV, dan heb je apparatuur nodig. De eerste Interactieve TV ontvang je van ons.

  Kijk je televisie via de coax-kabel, dan heb je in de meeste gevallen geen apparatuur nodig. De meeste tv’s hebben een ingebouwde digitale ontvanger. Hierdoor kun je direct televisiekijken. Een los kastje en een extra afstandsbediening zijn dan niet nodig.
 • Hoe weet ik of mijn tv een ingebouwde digitale ontvanger heeft?
  Je kunt aan je televisie zien of deze een ingebouwde digitale ontvanger heeft. Dan zit er aan de zij- of achterkant een CI+ gleuf, ook wel aangeduid met Common Interface. Raadpleeg ook de handleiding van je televisie of neem bij twijfel contact met de tv-leverancier of met de winkel waar je hem hebt gekocht.
 • Ik ben bang dat het installeren niet goed gaat, wat dan?
  Het is fijn om te weten dat je bij ons installatiegarantie krijgt. In het installatiepakket zit een handleiding die je stap voor stap helpt. Kom je er zelf niet uit, dan kan je terecht bij onze helpdesk medewerker. Komen jullie er samen ook niet uit, dan sturen we een monteur bij je langs. Deze is gratis als je binnen 4 weken na ontvangst van je pakket hulp nodig hebt.
 • Kan ik extra zenders later bestellen?
  Je kunt een extra zenderpakket direct bestellen. Achteraf kan ook en dat regel je eenvoudig zelf via Mijn Caiway. Alle extra zenderpakketten zijn maandelijks opzegbaar.
 • Zit Interactieve TV standaard in het pakket?
  Interactieve TV is alleen standaard onderdeel van je pakket als je thuis alleen een glasvezelaansluiting hebt. In de meeste huizen waar een aansluiting voor coax-kabel én een glasvezel is, is Interactieve TV een optie en kan aan de winkelwagen toegevoegd worden.
 • Hoe regel ik extra apparatuur?
  Extra apparatuur zoals een HD-ontvanger of een extra Interactieve tv-ontvanger bestel je via Mijn Caiway.
 • Kan ik ook live tv-kijken op mijn smartphone, tablet en pc?
  Met onze Alles-in-1 pakketten* kun je overal in huis live TV kijken op je smartphone, tablet of laptop. Heb je Interactieve TV, dan kun je ook onderweg live TV kijken. Overal in Nederland, via 3G/4G of Wifi.

  * m.u.v. Alles-in-1HD Easy, Relax, Lounge en Alles-in-1 pakketten in Rekam.