Showroom


Bij Caiway is een ruim aanbod aan tv-zenders te zien. Showroom laat u kennis maken met het uit-
gebreide zenderaanbod uit de diverse pakketten. Stem af op Showroom (voorkeuze 13).


 

 

 

    
 

In februari staat Nat Geo Wild, de zender voor alles over de natuurlijke schoonheid van de wereld, volledig in het teken van grote én kleine katten. Tijdens de ‘Big Cat Month’ neemt Nat Geo Wild de kijker via de tv-zender en online mee in de wereld van deze majestueuze dieren.

Met ‘Big Cat Month’ brengt Nat Geo Wild het beschermen van de katachtigen en hun leefgebied meer onder de aandacht en wordt het Big Cats Initiative van de National Geographic Society gesteund. Steeds meer katachtigen in het wild worden bedreigd. Niet alleen de dieren zelf, maar ook hun leefgebied. Zo staan de tijger en de Amoerpanter op de rode lijst van IUCN (International Union for the Conservation of Nature) en de leeuw komt ook steeds meer in gevaar. Met het Big Cats Initiative steunt National Geographic Society wetenschappers en natuurbeschermers die zich inzetten voor het beschermen van de katachtigen.

In februari ondersteunt Nat Geo Wild dit initiatief met de ‘Big Cat Month’: een maand lang wordt de kijker door middel van programma’s en documentaires meegenomen in de wereld van deze majestueuze dieren. Zo staat de kijker bijzondere verhalen over katachtigen te wachten en gaan er verschillende specials in première, zoals ‘Joubert Special: The Soul of the Cat’, ‘Storm Cats’, ‘Ultimate Rivals: Cat vs Dog’ en ‘Return of the Lion’.

Highlights

     

Nat Geo Wild
Nat Geo Wild is dé zender voor liefhebbers van wildlife. Naast de schoonheid van de planeet en het dierenrijk, komen ook de effecten van klimaatverandering en de kracht van de aarde aan bod. Spectaculaire filmbeelden en meeslepende verhalen nemen de kijker mee op onvergetelijke wereldreizen.

 

 

‘Storm Cats’
Zondag 12 februari om 18:00 uur
Leeuwen zijn de enige katachtigen die jagen in groepen, dit zorgt voor flinke concurrentie voor de luipaarden en cheeta’s. ’Storm Cats’ kijkt waarom de strategie van de leeuwen zo succesvol is in vergelijking met die van de luipaarden en cheeta’s.

 

 ‘Joubert Special: The Soul of the Cat’
Zondag 5 februari om 18:00 uur
De wilde blik in de ogen van de huiskat komt bij de meeste kateigenaren bekend voor. In deze film wordt gekeken naar het gedrag van huiskatten, maar ook naar het gedrag van hun wilde neven en voorouders. De overeenkomsten in het gedrag roept de vraag op of de mens eigenlijk wel de eigenaar van de huiskat is of dat ze altijd wild blijven.

 

 ‘Ultimate Rivals: Cat vs Dog’
Zondag 5 februari om 18:50 uur
Katten en honden hebben geleerd hoe ze met elkaar in harmonie onder één dak kunnen leven, maar in het wild is het een ander verhaal. Katachtigen en hondachtigen leven in het wild al honderd duizenden jaren naast elkaar, maar kunnen het nooit goed met elkaar vinden. Deze film laat de concurrentie en de strijd om te overleven van deze dieren op de vlaktes van Zuid-Afrika zien.

 

 ‘Return of the Lion’
Zondag 12 februari om 18:50
Al vijftien jaar heeft men in Rwanda geen leeuw meer gezien of gehoord, echter komt hier verandering in. In Akagera National Park worden zeven leeuwen geïntroduceerd. Het is moeilijk voor de leeuwen om zich aan te passen aan de nieuwe omgeving. Het leefgebied is groen en nat, hierdoor moeten ze opnieuw beginnen en nieuwe strategieën voor het jagen zoeken. Dit gaat met vallen en opstaan tot ze een manier vinden die hen in staat stelt om te ontplooien.