De aanleg van glasvezel

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

DELTA Netwerk legt het glasvezelnetwerk aan waarover wij onze diensten (tv, internet, telefonie) leveren. Het aanlegproces bevat verschillende stappen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Het proces wordt hieronder in 6 stappen uitgelegd. Let op: soms wijkt dit proces af door bijzondere omstandigheden in een bepaald gebied.

Planning en voorbereiding

Achter de schermen is de aannemer druk bezig met de voorbereidingen voor de aanleg. Zij maken een technisch ontwerp en gaan in gesprek met vergunningverleners, zoals gemeenten en waterschap.

Schouw

De aannemer komt bij jou langs om te kijken waar de aansluiting in huis komt. De woningschouw neemt soms een paar maanden in beslag, dus het kan even duren voor de aannemer bij je op de stoep staat.

Start aanleg

De graafploeg graaft een sleuf in de berm of onder de stoep. Daarin komen de kabels te liggen. Voordat de aannemer start met graven bij jou in de buurt, ontvang je een brief of folder. Jouw woning blijft bereikbaar.

Datum bekend

Maak jouw meterkast vrij, zodat de aannemer makkelijk het kastje kan plaatsen. De aannemer neemt contact met jou op om een datum te prikken waarop hij langskomt om het glasvezelkastje op te hangen.

Aansluiting in woning

De aannemer laat weten wanneer de monteur langskomt om de glasvezelaansluiting te plaatsen. Er wordt een klein gaatje in de gevel geboord. Daar gaat de kabel doorheen. In de woning sluit de monteur vervolgens het ‘glasvezelaansluitpunt’ aan.

Activatie glasvezel abonnement

Heeft de aannemer de aansluiting in huis geplaatst, dan rest nog een test van het netwerk en daarna is het netwerk gereed voor activatie. Heb je een abonnement afgesloten? Dan ontvang je het installatiepakket en krijg je een uitnodiging om een afspraak met de monteur te plannen. Daarna maak je gebruik van internet, tv en bellen via glasvezel.

Wil je meer weten over de planning van de aanleg?

Ga dan naar deltanetwerk.nl en vul jouw postcode en huisnummer in. Je komt dan op een pagina met informatie over de aanleg in jouw buurt. Kijk hiervoor ook bij het kopje 'Nieuws'. Vind je hier nog geen informatie, dan is de planning nog niet gereed. We informeren je zodra deze bekend is.

Tip: 
Schrijf je, als je dat nog niet eerder hebt gedaan, in voor de DELTA Netwerk nieuwsbrief over jouw buurt . Dit kan op de gebiedspagina van jouw buurt; daar kom je uit na het invullen van jouw postcode en huisnummer op de website van DELTA Netwerk. In de nieuwsbrief lees je de laatste ontwikkelingen over de aanleg van het glasvezelnetwerk in jouw buurt.

Veelgestelde vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk
Op de pagina veelgestelde vragen van DELTA Netwerk vind je antwoord op nog veel meer vragen over de aanleg van het glasvezelnetwerk van DELTA.

Hoe wordt glasvezel aangelegd?

DELTA Netwerk legt het glasvezelnetwerk aan en hier leven wij - DELTA -  onze diensten (tv, internet, telefonie) aan. Dit aanlegproces bestaat uit verschillende stappen. Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Bekijk dan de video.

Let op: soms wijkt dit proces af door bijzondere omstandigheden in een bepaald gebied.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.