Hoe optimaliseer je je wifi


Hoe optimaliseer je je wifi


Er zijn verschillende mogelijkheden om je wifi te optimaliseren. Welke mogelijkheid voor jou het beste is hangt van een aantal zaken af. Op deze pagina laten we je zien welke mogelijkheden en hoe ze werken. In de tabel hieronder kan je in één oogopslag zien welke oplossing voor jou waarschijnlijk het beste werkt.


     Welke apparatuur heb ik nodig?

Product Kosten Bekabelde aansluiting Draadloze aansluiting Voor 1 extra ruimte Voor meerdere ruimtes Geschikt voor meerdere apparaten Makkelijk zelf aan te leggen
Mesh TP Link Deco 150,- euro
Wifi-router TP Link C1200 49,95 euro
Powerline adapter 125,- euro

 

Mesh TP Link: TP-Link Deco M5


Wat lost het op?

Met de TP-Link Deco M5 heb je een volledig dekkend wifi netwerk in huis. Hiermee los je slecht wifi-bereik in huis op!

Hoe werkt het?

De TP-Link Deco bestaat uit 3 verschillende stations. Deze installeer je op verschillende plekken in huis. De stations werken samen om een groot dekkend wifi-netwerk met enkele netwerknamen op te zetten. Apparaten switchen tussen de stations wanneer je door je huis loopt zodat je altijd goede wifi hebt. En als er een probleem is met een station dan wijzigt het systeem automatisch de route van de data om ervoor te zorgen dat je online blijft. Een set van 3 stations geeft een wifi-dekking tot wel 500 vierkante meter. Is dat niet genoeg, dan kun je eenvoudig meer stations aan je netwerk toevoegen.

Waarmee moet ik rekening houden?

Installeren is gemakkelijk. Je installeert een app en volgt de aanwijzingen op het scherm.

Ondersteuning van de TP-Link Deco M5

Dit is geen apparaat van Caiway en we bieden hier geen technische ondersteuning voor. Voor support en vragen over dit product kun je terecht op de website van TP-Link.

tp

Wifi-router


Wat lost het op?

Merk je dat er in een bepaalde ruimte of ruimtes van je huis slecht wifi-bereik is? Dan kan je ervoor kiezen om een extra wifi-punt te plaatsen. Deze oplossing is ideaal als je op één plek in huis je wifi-signaal wilt verbeteren bijvoorbeeld op zolder. Hou er wel rekening mee dat het plaatsen van een extra wifi-punt bedraad is en dus altijd direct aangesloten moet worden op het modem.

Hoe werkt het?

De wifi-router sluit je direct aan op het modem en plaats je in de ruimte waar je het wifi-signaal wilt verbeteren. Let erop dat je een netwerkkabel moet trekken vanaf de plaats waar het modem staat naar de plaats waar de wifi-router moet komen te staan. De wifi-router heeft drie antennes zodat je signaal kunt ‘bijsturen’.

Waarmee moet ik rekening houden?

Het kan zijn dat je een netwerkkabel door een loze leiding moet trekken en dat je hiervoor hulp nodig hebt van een monteur.

wifi router

Powerline


Wat lost het op?

Een powerline breidt wifi uit naar de gewenste ruimte via het bestaande stroomnet. En zorgt ervoor dat je wifi-signaal verbetert, maar dan draadloos.

Hoe werkt het?

Je maakt gebruik van het bestaande stroomnet en breidt je netwerk uit op plaatsen met een stopcontact. Het is niet nodig om netwerkkabels aan te leggen en het netwerk gaat door muren en vloeren heen.

Waarmee moet ik rekening houden?

Er moeten twee of meer Powerline adapters worden gebruikt die op hetzelfde stroomnet zijn aangesloten. Houd er rekening mee dat een Powerline niet altijd even stabiel is, vooral als er meerdere apparaten op dezelfde stroomgroep aangesloten zijn.

powerline