TP-Link Deco X20 installeren

Slimme Wifi Boosters

We leggen je hier stap voor stap uit hoe je zelf de Slimme Wifi Boosters TP-Link Deco X20 kan installeren. Leer meer over de Deco app, het aansluiten op het modem en hoe je meerdere Slimme Wifi Boosters kan toevoegen aan jouw netwerk.

Volg de onderstaande stappen

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Installeer de Deco app

Installeer de Deco app. De downloadlinkjes hebben we voor Android en Apple alvast erbij gepakt voor je!

TP-Link account

Open de app en accepteer de voorwaarden. Als je al een TP-Link account hebt kan je met die gegevens inloggen. Heb je nog geen account? Kies dan voor 'Registreren' en volg de stappen in de app. Let er op dat je daarna het account nog wel moet activeren en bevestigen via een toegestuurde e-mail.

Schakel de wifi op het modem uit

Voor het installeren van de Slimme Wifi Boosters is het nodig dat de wifi van het modem uitstaat als je daar gebruik van maakt. Dit kan op de volgende twee manieren:

  1. Heeft je modem een 'Wifi' knop? Druk dan enkele seconden op de knop en wacht 15 seconden. Het wifi lampje zal dan uitgaan.

  2. Heeft je modem een 'WPS' knop? Druk dan de knop 10 seconden in en wacht 30 seconden. Het wifi lampje zal dan uitgaan.

Kom je er niet uit? Kijk dan op pagina 18 in de handleiding voor meer uitleg.

Sluit het eerste station aan

  1. Verbind nu een netwerkkabel tussen de gele aansluiting op je modem en de linker aansluiting op je Wifi Booster.

  2. Steek hierna de stekker van je Wifi Booster in het stopcontact. Het lampje op de Wifi Booster springt nu op geel, wacht tot deze blauw wordt


       

Doorloop de app

  1. Kies in het overzicht voor Deco X20/X21.
  2. De Deco app zal vragen om toegang tot Bluetooth. Sta dit toe, zonder toegang kan de Wifi Booster niet gevonden worden.

Netwerknaam en wachtwoord instellen

Stel een netwerknaam en wachtwoord in. Het gemakkelijkste is om dezelfde naam en wachtwoord te gebruiken van je huidige wifi-netwerk. Hou er rekening mee dat als je toch voor een andere naam kiest, dat je met de al verbonden apparaten opnieuw verbinding moet maken met dit nieuwe wifi-netwerk.

 

      

Extra Deco('s) toevoegen

Na installatie van de eerste Deco krijg je de optie om nog een Deco (Wifi Booster) toe te voegen. Wil je dat, sluit deze dan eerst aan op een stopcontact en wacht tot de LED-lampjes blauw knipperen.  Op deze manier worden de Deco's automatisch toegevoegd aan het netwerk. Dit kan ongeveer drie minuten duren.

Check op updates

Wanneer er een nieuwe update beschikbaar is krijg je automatisch een melding in je scherm. We raden je aan om de automatische update functie aan te laten. Hierdoor heb je altijd de laatste en juiste firmware op je Deco.

 


Toch nog niet helemaal duidelijk?

Dan hebben we hier de handleiding voor je klaarstaan. Of neem contact op via chat. Wij helpen je graag verder.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.