Gebruiken

In de mobiele applicatie kan je alles beheren rond het gebruik van je mobiele abonnement.  Neem gauw een kijkje! 

Op deze pagina:

Caiway Mobiel -App 

Gebruiken van de app

Met de Caiway Mobiel-app ben je altijd up-to-date over je data verbruik en je mobiele facturen. Je kunt hier ook roaming en overige instellingen rond je mobiele abonnement beheren. 


In de video laten we je zien hoe de app werkt en waar je bijvoorbeeld je verbruik kunt bekijken of een wijziging kunt maken.

Caiway Mobiel-app gebruiken

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Met de Caiway Mobiel-app kan je in één oogopslag je verbruik inzien. De app is eenvoudig te gebruiken, is duidelijk en overzichtelijk. Als eerst moet je hiervoor de applicatie downloaden op een smartphone/tablet via de App Store op Apple apparaten of de Google Play store op Android apparaten.

Je kunt hiervoor op onderstaande button drukken, om direct bij de pagina te komen waar je dit kunt downloaden en installeren.


 button voor apple            button voor google

Om in te loggen op de Caiway Mobiel-app kun je het opgegeven e -mail adres gebruiken en het wachtwoord dat hiernaartoe is verstuurd. Je moet deze inloggegevens ontvangen hebben per e-mail. 
Als je het wachtwoord niet meer weet, dan kan je deze gemakkelijk in het hoofd scherm van de applicatie opnieuw aanvragen. Ben je alle inloggegevens kwijt of weet je niet meer welk e-mailadres is gekoppeld aan dit e-mail account? Neem dan contact op met onze klantenservice.

 

Stel je toegangscode voor de Caiway Mobiel-app in. Dit is een 5 cijferige code die je toegang geeft tot je account. Zorg er voor dat je de toegangscode goed onthoudt. 

Je bent nu in de app ingelogd. Bekijk hier al je gegevens, zoals je data, SMS en bel verbruik en alle mobiele facturen. Je kunt hier ook extra databundels toevoegen of je roaming instellingen beheren

Caiway Mobiel app

 • Heeft Caiway een app voor Caiway Mobiel?
  Ja, met onze mobiel-app kan je onder andere in één oogopslag eenvoudig je verbruik of facturen inzien. Maar ook je abonnement aanpassen of een extra tijdelijke bundel kopen. De app is eenvoudig te gebruiken, is duidelijk en overzichtelijk. Download de app voor Android of iOS.
 • Waar kan ik de Caiway mobiel app-downloaden?
  Je kunt de app downloaden via de reguliere app stores; Android of iOS
 • Waar vind ik mijn inloggegevens voor de Caiway Mobiel-app?
  Om in te loggen op de Mobiel-app kun je dezelfde gegevens gebruiken die je gebruikt om in te loggen op MijnCaiway Mobiel. Deze gegevens heb je per e-mail ontvangen bij de bestelling van je eerste mobiele abonnement. 
 • Het downloaden van de Caiway mobiel-app lukt niet, wat moet ik doen?
  Voor de Caiway mobiel-app dient jouw telefoon te draaien op Android OS 6 of IOS 8 of hoger. Draait jou telefoon op deze software of hoger en lukt het nog steeds niet? Neem in dat geval contact op met de klantenservice. 
 • Ik heb meerdere abonnementen. Kan ik die allemaal zien in de app?
  Je kunt al je abonnementen terugvinden in de app. Bij het kopje ''abonnementen'' zie je dan hoeveel abonnementen er actief zijn en welke dat zijn. Je kunt per abonnement je gegevens inzien. 
 • Ik weet mijn wachtwoord niet meer, wat nu?
  Als je je wachtwoord bent vergeten kun je eenvoudig een nieuw wachtwoord aanvragen via de link ''wachtwoord vergeten'' op de inlogpagina van de app. 

Tegoeden en tijdelijke bundels

 • Hoe kan ik zien hoeveel tegoed ik heb?
  Op de Caiway Mobiel-app zie je hoeveel tegoed je nog hebt en het resterende aantal dagen tot de nieuwe maand. Heb je jouw bundel helemaal verbruikt, dan betaal je het buitenbundeltarief. Een extra bundel kopen kan ook. Dat regel je eenvoudig in de Caiway Mobiel-app. Deze gaat dan per direct in en is 30 dagen geldig. Zo kun je voordelig weer vooruit.
 • Krijg ik een melding als ik mijn bundel bijna op is?
  Je ontvangt een gratis sms als je 80% en 100% van je bundel hebt bereikt. Heb je de 100% bereikt en blijf je jouw mobiel gebruiken, dan betaal je het buitenbundeltarief. De kosten hiervoor vind je een maand later op je factuur. Uiteraard kun je een extra bundel aanschaffen. Voorkom verrassingen achteraf. Bekijk alle tarieven op een rij. Weten hoe je ervoor staat? Bekijk jouw bundel tegoed in de Caiway Mobiel-app.
 • Hoe weet ik wanneer ik weer nieuw tegoed krijg?
  Je krijgt altijd per de eerste van de volgende maand, jouw nieuwe tegoed.
 • Wat gebeurd er als mijn internet bundel op is?

  We informeren je per sms als je internet tegoed op is. Je kunt dan nog wel je internet blijven gebruiken, maar we rekenen hiervoor wel buiten bundel kosten. 

  Om jouw te beschermen voor ongemerkte hoge kosten, hebben wij standaard een buiten bundel limiet ingesteld op €50. Deze kun je eenvoudig zelf aanpassen via de Caiway Mobiel-app. Je kan er ook voor kiezen een tijdelijke bundel aan te schaffen.

  Het volledige tarieven overzicht voor zowel buiten bundel internetten als tijdelijke bundels vindt je hier.

 • Wat gebeurd er als mijn belbundel op is?

  Heb je de 100% bereikt en blijf je jouw mobiel gebruiken, dan betaal je het buitenbundeltarief. De kosten hiervoor vind je een maand later op je factuur. Uiteraard kun je een extra bundel aanschaffen. Voorkom verrassingen achteraf. Bekijk alle tarieven hier.

  Weten hoe je ervoor staat? Bekijk jouw bundel tegoed in de Caiway Mobiel-app.

Buiten bundel limiet

 • Wat is de 'buiten bundel limiet' (belplafond)?
  Om je tegen onverwachte hoge kosten te beschermen, hebben wij standaard een limiet van 50 euro ingesteld. Het zogenoemde buiten bundel limiet. Deze limiet zorgt ervoor dat je buiten bundel kosten, niet meer dan het ingestelde bedrag kan bedragen. Via de Caiway Mobiel-app kun je eenvoudig zelf deze limiet aanpassen.

  We geven een voorbeeld: is het tegoed van je internetbundel op en heb je de limiet bereikt? Dan kun je niet meer internetten. Heb je nog wel belminuten over, dan kun je uiteraard wel bellen. We rekenen geen buiten de bundel kosten als je belt of internet binnen je bundel én in de EU. 
 • Kan ik de buiten bundel limiet aanpassen?
  Ja, je kunt die eenvoudig zelf aanpassen via de Caiway Mobiel-app. Druk in dat geval op het kopje ''buiten bundel'' in de overzicht pagina. Daarna kun je de limiet zelf instellen op €50, €25, €10 of €0.

Buitenland

 • Geldt mijn volledige databundel ook in het buitenland?
  Dat hangt af van jouw abonnement en waar je je in het buitenland bevindt. In de Caiway Mobiel-app kan je precies terugvinden hoeveel data je meeneemt binnen de EU. Dataverbruik buiten de EU valt nooit binnen de bundel. Wil je toch meer internetten op reis? Bekijk dan het gehele aanbod van extra tijdelijke bundels in de Caiway Mobiel-app. In het tarievenoverzicht vind je meer informatie over tarieven buiten de bundel en tarieven buitenland. 
 • Wat kost internet bellen buiten de EU
  Als klant neem je altijd (een gedeelte van) je bundel mee als je binnen de EU reist. In het tarievenoverzicht vind je hier extra informatie over.
 • Hoe werkt dataroaming?
  Klanten van Caiway Mobiel maken in Nederland gebruik van het snelle en stabiele netwerk van Odido. Een van de beste netwerken van de wereld. In het buitenland schakelt je telefoon automatisch over naar een ander netwerk. Dit heet roaming. Op deze manier kun je gemakkelijk blijven appen, surfen, mailen en bellen. Binnen de EU worden daar geen extra kosten voor in rekening gebracht, zolang je binnen je Nederlandse bundel blijft. 
 • Hoe pas ik mijn netwerkinstellingen voor het buitenland aan?

  Het kan zijn dat buitenlandse mobiele netwerken een mindere netwerk dekking hebben dan dat je in Nederland gewend bent. Wanneer je naar het buitenland gaat wordt er automatisch een netwerk voor je gekozen. Je kan echter ook zelf een netwerk kiezen. In sommige gevallen kan dit het probleem oplossen. 

  Sommige telefoons hebben als automatische instelling, dat ze op de hoogst beschikbare netwerk frequentie verbinden met het mobiele (roaming) netwerk. Omdat 5G-roaming nog niet wereldwijd is geïmplementeerd, kun je jouw telefoon beter terugzetten naar maximaal 4G. Dit staat vaak onder Instellingen, Verbindingen en Mobiele netwerk (raadpleeg anders de handleiding van je telefoon).

  Daarnaast kun je de belangrijkste netwerkinstellingen eenvoudig zelf via de Caiway Mobiel-app aanpassen. Denk hierbij aan onder andere:

  Roaming data
  Zet deze optie uit wanneer je géén data wilt verbruiken in het buitenland. Internetten is dan alleen mogelijk via wifi.
  Roaming bellen
  Zet deze optie uit zodat je niet meer kunt bellen in het buitenland. Oproepen ontvangen is wel mogelijk.
  Roaming sms
  Zet deze optie uit als je geen sms-berichten wilt versturen vanuit het buitenland. sms-berichten ontvangen blijft wel mogelijk.
  Internationaal bellen
  Zet deze optie uit als je oproepen naar het buitenland vanuit Nederland wilt blokkeren.

 • Hoe kan ik mijn voicemail beluisteren in het buitenland?
  Met voicemail ben je ook bereikbaar als je niet kunt opnemen. Ben je in het buitenland en wil je je voicemail afluisteren, dan bel je naar +31 6 2400 1233.  

  Om er zeker van te zijn dat je voicemail in het buitenland kunt gebruiken, stel je een wachtwoord in (van minimaal 4 cijfers) via je voicemail menu. Om je voicemail af te luisteren in het buitenland, rekenen we het buiten de bundel tarief (30 cent per minuut). Je voicemail staat standaard al aan.

  Je kunt je voicemail aan- of uitzetten via de Caiway Mobiel-app.
 • Wat zijn de tarieven voor bellen/internetten in het buitenland?

  In de EU (zone 1) kun je bellen, internetten en SMS’en zoals je dat ook thuis doet, gewoon vanuit je bundel. Ook kun je bellen en SMS’en naar een Nederlands mobiel nummer in het buitenland zonder dat daar extra kosten voor in rekening gebracht worden als je binnen je bundel blijft. Er worden extra kosten (buiten de bundel tarieven) berekend als je : 

  - belt en SMSt naar buitenlandse telefoonnummers vanuit Nederland (ook in de EU).
  - vanaf Mobiel 12GB, kun je de helft van je databundel in EU gebruiken, daarna brengen we het buiten de bundel tarief in rekening. We informeren je per SMS (afzender: 1350) wanneer je 80% en 100% van je verbruik bereikt hebt. 

  In een aantal landen is jouw mobiele data beschikbaar, maar kun je alleen telefoontjes en SMS-berichten ontvangen. Uitbellen en SMS-berichten versturen is niet mogelijk. Vanwege hoge buiten bundelkosten adviseren wij in deze landen zoveel mogelijk gebruik te maken van WiFi. 

  In het tarievenoverzicht vind je een overzicht van alle (buitenland) tarieven, ook voor buiten de EU.

 • Wil je geen extra kosten?
  Om je tegen onverwachte hoge kosten te beschermen, hebben wij standaard een limiet van 50,- euro ingesteld. Het zogenoemde belplafond. Dit belplafond zorgt ervoor dat je buiten je bundel niet meer dan voor het ingestelde bedrag van 50,- euro kan verbruiken. We geven een voorbeeld. Is het tegoed van je internetbundel op en heb je het belplafond bereikt? Dan kun je niet meer internetten. Heb je nog belminuten over, dan kun je uiteraard wel bellen. We rekenen geen buiten de bundel kosten als je belt of internet binnen je bundel én in de EU. Internet je meer dan de helft van je internetbundel vanaf 12GB, dan brengen we je de buiten de bundel kosten in rekening. Liever geen buiten de bundel kosten? Verlaag je belplafond eenvoudig via de Caiway Mobiel-app.
 • Tijdelijk geen bellen en voicemail mogelijk in Verenigde Staten

  Bij een bezoek aan de Verenigde Staten kan je gebruik maken van mobiele data en sms, maar tijdelijk helaas niet bellen of je voicemail gebruiken. Wij adviseren je om gebruik te maken van diensten zoals bellen via WhatsApp. 

  Kijk voor alle tarieven voor de Verenigde Staten (zone 2) op www.caiway.nl/voorwaarden/tarieven

 • Zit het Verenigd Koninkrijk na de Brexit nog steeds in Zone 1 (EU)?
  Ja, ook na de Brexit van 31 januari 2020 blijft het Verenigd Koninkrijk nog steeds in Zone 1 (EU). Je kunt jouw bel-, SMS- en internetbundels dus gewoon in het Verenigd Koninkrijk blijven gebruiken.
 • Speciale tarieven Oekraïne

  We leven mee met iedereen die wordt geraakt door de situatie in de Oekraïne. Wij vinden het belangrijk dat familie en vrienden met elkaar in contact kunnen blijven in deze langdurende, zeer benauwende situatie.

  Daarom hebben we bellen en sms’en van Oekraïne naar Nederland gratis gehouden. Dit geldt voor klanten met een vaste telefonie en/of mobiel abonnement. Voor het bellen en sms’en naar Oekraïne vanuit Nederland gelden sterk gereduceerde tarieven vanaf 1 maart 2024. Tot die tijd is ook het bellen en sms’en naar Oekraïne gratis. 

  De nieuwe tarieven worden 0,23 per minuut om te bellen naar Oekraïne vanuit Nederland en 0,07 cent per sms met je mobiel. Met vaste telefonie betaal je 0,23 per minuut om naar Oekraïne te bellen. Het datagebruik in de Oekraïne is met 2,50 per MB weer volgens de reguliere bundeltarieven.

 • Hoe kan ik internetten in de landen die buiten de EU vallen?
  Indien je buiten de EU bent, ontvang je van ons een sms met daarin het land waarin je roamt. Je kan in dat geval door internetten, bellen en SMS'en. Je betaalt in dat geval het buitenbundeltarief. Bekijk onze tarieven.
 • In welke landen kan ik gebruik maken van mijn databundel?
  Je kan gebruik maken van je databundel in de volgende EU-landen: Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Foerier eilanden, Finland, Frankrijk, Duitsland, Gibraltar, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Malta, Noorwegen, Polen, Portugal, La Reunion, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. In de Caiway Mobiel-app kan je precies bijhouden hoeveel EU tegoed je nog over hebt. 
 • Waar vind ik alle overige buitenland tarieven?
  Bekijk hier een volledig overzicht van al onze tarieven
 • Speciale tarieven Palestijnse gebieden en Israël

  We leven mee met iedereen die wordt geraakt door de situatie in de Palestijnse gebieden en Israël. We vinden het belangrijk dat familie en vrienden met elkaar in contact kunnen blijven in deze langdurende, zeer benauwende situatie.

  Daarom hebben we per 1 maart 2024 onze tarieven verlaagd: vanuit Nederland naar de Palestijnse gebieden en Israël en andersom. Dit betreft bellen, sms-berichten en data.

  Bekijk op deze pagina de speciale tarieven.

   

Onbeperkt bellen bundel

 • Wat is onbeperkt bellen?

  Onbeperkt bellen is bellen zo lang als je wilt zonder je zorgen te maken over het aantal belminuten. Je belt onbeperkt naar vaste en mobiele nummers in Nederland en vanuit de EU naar een ander EU land. Bellen vanuit Nederland naar het buitenland valt niet binnen de onbeperkt bellen bundel. 

  De onbeperkt bellen bundel is te bestellen via de mobiele app of klantenservice en kost 4,- per maand.  De bundel gaat na het aanvragen direct in. 

  Voor onbeperkt bellen gaan we ervan uit dat dit op een normale en redelijke wijze gebeurt. Meer informatie hierover vind je in de Voorwaarden voor redelijk gebruikInformatie over het bellen naar servicenummers vind je in het tarievenoverzicht.
 • Bij welke bundel kan ik onbeperkt bellen afsluiten?

  De onbeperkt bellen bundel is af te sluiten bij een mobiel abonnement van 1GB en 3 GB en kost 4,- per maand.  

 • Wat is de opzegtermijn van de onbeperkt bellen bundel?

  De bundel gaat na het aanvragen direct in en kan met een termijn van 30 dagen worden opgezegd. De opzegtermijn geldt vanaf de datum van opzeggen.

Bellen via wifi en 4G

 • Is mijn telefoon geschikt voor bellen via wifi of 4G?

  Omdat alleen het dataverkeer via 5G gaat bij Unlimited, zijn er gaan aanpassingen nodig voor bellen via wifi of 4G.

 • Wanneer kan ik gebruik maken van bellen via wifi en bellen via 4G?

  Met alle Caiway Mobiel-abonnementen kun je gebruik maken van bellen via wifi en bellen via 4G.

 • Wat heb ik nodig voor bellen via wifi en bellen via 4G?
  • - Een geschikte telefoon (zie hierboven: ‘Is mijn telefoon geschikt voor bellen via wifi of 4G’)
  • - Een Caiway Mobiel abonnement
  • - Een beschikbaar wifi- of 4G-netwerk

  Let wel: voor bellen via wifi is Caiway Mobiel niet verantwoordelijk voor (de werking van) wifi-apparatuur, WLAN-netwerk of internetverbinding van derden.

 • Wat is het verschil tussen bellen via wifi en bellen via 4G?

  4G-bellen (of VoLTE) is mobiel bellen via het mobiele 4G-netwerk in plaats van het 3G mobiele netwerk. Dit zorgt voor een snellere verbinding en optimale geluidskwaliteit van je gesprekken.

  Soms heb je ook met 4G binnenshuis geen goed bereik, bijvoorbeeld omdat huizen en kantoren dikke muren hebben. Dan biedt bellen via wifi uitkomt. Dit betekent dat je gebruik maakt van een wifi-netwerk om verbinding te maken, in plaats van ons 3G- of 4G-netwerk.

 • Hoe controleer ik bellen via wifi en bellen via 4G op mijn telefoon aan staat?

  Zorg ervoor dat je altijd de meest up-to-date software op je telefoon hebt geïnstalleerd en controleer je toestelinstellingen via onderstaande uitleg.

  Android – bellen via wifi
  Ga naar de bel-app (groene knop) en kies de optie ‘Instellingen’ via het lokale menu.
  Controleer of de optie bellen via Wifi aanstaat.

  Android – bellen via 4G
  Ga naar Telefooninstellingen> Verbindingen > Mobiele Netwerken.
  Controleer of de optie bellen via 4G aanstaat.

  iOS – bellen via wifi
  Ga naar instellingen > Mobiel netwerk.
  Controleer of de optie Bellen via Wifi aan staat.

  iOS – bellen via 4G
  Ga naar Instellingen > Mobiel Netwerk > Opties mobiele data 
  Controleer of de optie bellen via 4G aanstaat.

 • Betaal ik voor bellen via wifi of 4G extra?

  Nee, we brengen geen extra kosten in rekening.

 • Gebruik ik bij bellen via wifi en bellen via 4G belminuten of MB’s uit mijn databundel?

  Een telefoongesprek via wifi of 4G wordt zoals je gewend bent op dezelfde manier uit je belbundel verrekend als een normaal mobiel gesprek. We brengen uiteraard geen dataverbruik in rekening.

 • Kan ik blijven bellen, ook als ik even geen 4G-bereik heb?

  Ja, dan stap je automatisch over op het 3G-netwerk en kun je het gesprek probleemloos vervolgen.

 • Is bellen via Wifi mogelijk met elk wifi-netwerk?

  Ja, mits het netwerk snel en stabiel genoeg is en het Wifi netwerk het toelaat. Het stelt geen hoge eisen aan de snelheid van je Wifi-verbinding.

  Zorg altijd voor een veilig Wifi-netwerk, waar je het wachtwoord van kent. Een openbaar Wifi-netwerk kan instabiel zijn wat resulteert in een minder optimale bel-ervaring. Houd er rekening mee dat de smartphone verbonden moet zijn met een Nederlands IP-adres.

 • Kan ik ook 4G-bellen of wifi-bellen in het buitenland?

  Nee, bellen via 4G en wifi wordt vanuit het buitenland niet ondersteund. Je gesprek zal automatisch via het 2G- of 3G-netwerk van de buitenlandse provider verlopen.

 • Kan ik ook 112 bellen met 4G-bellen of wifi-bellen?

  Ja, bellen naar 112 is mogelijk. Zelfs als je tijdelijk geen dekking met ons mobiele netwerk hebt blijft 112 bereikbaar. Jouw toestel schakelt dan automatisch over naar het netwerk van een andere provider.

 • Kan ik naar 112 bellen in het buitenland?

  Alle netwerken in het buitenland zijn verplicht (lokale) 112 calls te accepteren als ze de techniek van je toestel ondersteunen. Als je in het buitenland bent en je toestel slechts 2G en 3G, of 4G maar zonder VoLTE (bellen via 4G) ondersteunt, werkt 112 alleen op de beschikbare lokale 2G en/of 3G netwerk(en). Je telefoon vindt dit netwerk automatisch.

Heeft deze informatie je geholpen?

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.