Inflatiecorrectie 

Elk jaar stijgen de prijzen in Nederland door inflatie. Ook bij ons heeft dit impact op onze kosten en daarom berekenen wij dit door in de abonnementskosten. Deze aanpassing heet inflatiecorrectie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stelt hiervoor een inflatiepercentage vast.

De maandelijkse abonnementskosten worden vanaf 1 oktober 2023 verhoogd met 9 procent. Dit is gebaseerd op de gemiddelde Consumentenprijsindex van het CBS over de periode juli 2022 tot en met juni 2023. De maximale verhoging is 1,90 per maand, zodat de kosten zo laag mogelijk blijven. Op basis van het abonnement dat je hebt, gaat het om een verhoging van 0,68 tot 1,90 euro per maand.

De verhoging van de abonnementskosten per 1 oktober 2023 geldt voor jou indien je je abonnement voor 1 juli 2023 hebt besteld. 

Veelgestelde vragen over de inflatiecorrectie

 • Wat verandert er voor mij?

  De inflatiecorrectie gaat over de maandelijkse abonnementskosten

   

  De inflatiecorrectie wordt niet toegepast op:

  • De binnen en buiten de bundel tarieven

  • Aanvullende tijdelijke bundels (30 dagen bundels)

  • Maandelijkse korting als je ook internet van Caiway hebt

  • Maandelijkse betaling voor je telefoon

  • Eenmalige tarieven zoals aansluitkosten

 • Per wanneer zijn de nieuwe prijzen zichtbaar op mijn mobiele factuur?
  De inflatiecorrectie heeft invloed op de abonnementskosten. De wijziging gaat in per 1 oktober 2023. Je vindt de nieuwe prijzen dus op je mobiele factuur van oktober.

  Wil je weten wat deze verhoging betekent voor jouw abonnementen? Klik dan hier.
 • Waarom verhoogt Caiway Mobiel de abonnementsprijzen?
  In Nederland stijgen de prijzen elk jaar door inflatie. Dit heeft ook bij ons impact op onze kosten. Daarom verhogen we vanaf 1 oktober 2023 de abonnementskosten. Dit doen we op basis van de gemiddelde Consumentenprijsindex van het CBS over de periode juli 2022 tot en met juni 2023.
 • Hoe is de inflatiecorrectie berekend?

  Het percentage van 9 procent is een gemiddelde van de Consumentenprijsindex van het CBS over de periode juli 2022 tot en met juni 2023. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, is de maximale verhoging 1,90 euro per maand. Afhankelijk van het abonnement dat je hebt, gaat het om een verhoging van 0,68 tot 1,90 euro per maand.

 • Mag Caiway zomaar de abonnementsprijzen verhogen?
  Een inflatiecorrectie is toegestaan door de Autoriteit Consument & Markt als dit staat vermeld in de voorwaarden van je abonnement. Dit zijn de voorwaarden waarmee je bent akkoord gegaan bij het aangaan van het abonnement. De voorwaarden kun je hier teruglezen.
 • Hoe hebben jullie mij geïnformeerd over deze inflatiecorrectie?
  Informatie over de inflatiecorrectie staat in de e-mail die je krijgt over je factuur. Dit staat ook op de facturen van september en oktober. Ook is inflatiecorrectie onderdeel van de voorwaarden waarmee je akkoord bent gegaan bij het afsluiten van je contract.
 • Wijzigt mijn combinatiekorting door deze inflatiecorrectie?
  De korting van 5 euro die je ontvangt omdat je mobiel en internet hebt, verandert niet. De inflatiecorrectie heeft alleen invloed op je abonnementskosten.
 • Wijzigt ook mijn korting die ik ontvang door mijn extra mobiele abonnementen?
  De korting(en) die je krijgt als je bijvoorbeeld extra sim only-abonnementen hebt, wordt niet aangepast. De inflatiecorrectie heeft alleen invloed op de abonnementskosten. 
 • Hoe kan ik mijn abonnement wijzigen?
  Je kunt je mobiele abonnement wijzigen in de Caiway Mobiel-appDeze kun je downloaden in de App Store van Apple of in de Google Play Store.
 • Ik zit nog in contract, kan ik mijn abonnement tussentijds opzeggen door de prijsverhoging?
  Het is niet mogelijk om je abonnement op te zeggen binnen de contractperiode. De inflatiecorrectie verandert hier niets aan. Een prijswijziging door inflatie is toegestaan door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) en staat ook vermeld in de voorwaarden waarmee je akkoord ging bij het afsluiten van het contract.

  De verhoging van de abonnementskosten per 1 oktober 2023 geldt voor jou indien je je abonnement voor 1 juli 2023 hebt besteld.

 • Gaat Caiway ook op korte termijn de mobiele beltarieven aanpassen?
  De inflatiecorrectie heeft alleen betrekking op de abonnementskosten en niet op de mobiele tarieven. Op korte termijn zijn er geen plannen om de beltarieven aan te passen. Als er iets wijzigt aan de tarieven van je abonnement, word je daarover persoonlijk geïnformeerd.

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.