Mobiel

Koningsdag komt eraan!

dinsdag 29 maart 2022

Yes, Koningsdag komt eraan! De afgelopen twee jaren speelde Koningsdag zich vooral af op de televisie, maar dit jaar lijkt een echte Koningsdagviering weer mogelijk. Een dag met de Koninklijke familie, oranje tompoezen, vrolijke feestende mensen én vrijmarkten. 

Vijf tips voor je Koningsdag verkopen

En naar die jaarlijkse vrijmarkt kijken heel veel Nederlanders reikhalzend uit. Al weken voorafgaand aan Koningsdag worden zolders, kelders en schuurtjes gescand op verkoopbare spullen en op de dag zelf moet je al voor zonsopgang de markt op om de beste plek te claimen. Maar als je daar dan eindelijk zit wil je aan het einde van de dag niets meer op je kleedje hebben liggen en ook een leuk zakcentje mee naar huis nemen. Maar hoe doe je dat? We geven je vijf tips!

Tip 1: Voorbereiding is key

Hoewel de vrijmarkt bedoeld is om voor kleine bedragen leuke spulletjes te kopen, vragen sommige verkopers de hoofdprijs. Deze verkopers gaan niet alleen met een auto vol overbodige spullen terug naar huis, de vrijmarkt wordt daardoor een grote teleurstelling. Bereid je goed voor door ruim van te voren spullen te verzamelen, waaraan je zelf nog weinig waarde hecht. Spullen die je anders naar de kringloopwinkel brengt en waarvoor je dan zelf geen geld krijgt. Als je op de vrijmarkt een klein bedragje krijgt voor deze spulletjes is het dus mooi meegenomen. Check je spullen op werking en uiterlijk, want nette, schone en werkende dingen verkopen beter. En vooraf prijsjes plakken op je spullen helpt je kopers over te halen om toch dat mooie koopje mee te nemen.   

Tip 2: Wees er vroeg bij

De avond voor de vrijmarkt gaan fanatiekeling al met tape en stoepkrijt in de weer om een plaatsje op de markt veilig te stellen. Daar hoef je geen gehoor aan te geven, maar het kan wel gezeur opleveren als je op zo’n plekje jouw kraampje uitstalt. Sta daarom extra vroeg op om een goede plek te vinden (of claim die van jou ook de avond ervoor). Vroeg komen helpt bovendien om van al je spullen af te komen. Mensen houden van mooie koopjes en struinen daarom ook zelf al vroeg de markt af naar leuke aanwinsten. 

Tip 3: Wees vriendelijk

Vraagt iemand voor de honderdste keer hoe een spelletje werkt, blijf vriendelijk en leg het vrolijk uit. Misschien koopt deze geïnteresseerde wel jouw spel. Mensen kopen eerder bij vriendelijke en behulpzame mensen dan bij iemand die nors zegt dat de prijs op het stickertje staat. Verder zou je nog een klein cadeautje of een gadget kunnen uitdelen aan iedereen die iets bij je koopt. Wie wordt er nu niet blij van een gratis extraatje? 

Tip 4: Trek de aandacht

Kun je goed saxofoon spelen, heb je groene vingers of kun je goed bakken? Zet dan je talenten in om hier geld mee te verdienen. Dat zorgt niet alleen voor een leuke afwisseling en veel bekijks tussen alle kleedjes met spullen, maar het kost je waarschijnlijk weinig moeite terwijl je er een mooi zakcentje mee kunt verdienen. 

Tip 5: Zorg voor een gevarieerd aanbod

Heb jij vooral kleding en is dat nu net niet wat mensen nodig hebben, dan loopt iedereen jouw kleedje voorbij. Hoe breder jouw aanbod, hoe aantrekkelijker je kraampje. Huishoudelijke spullen, elektronica, vintage, decoratie, kleding, boeken en speelgoed lijken het altijd goed te doen op de vrijmarkt! Ben je toe aan een nieuwe telefoon? Bij Caiway Mobiel kan je een mobiel abonnement afsluiten met een gloednieuwe telefoon. Doe dat nu nog en leg je oude telefoon ook op je kleedje. Want binnen no-time heeft ie een nieuwe eigenaar. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief