Wat overstappen betekent voor jouw internetaansluiting

icoon huis

Bekabeling thuis

Moet ik thuis alle kabels aanpassen wanneer ik wil overstappen naar glasvezel? Dat hangt van je huidige bekabeling af. Alle diensten via glasvezel worden na het modem via UTP-kabels verspreid.

icoon modem

Glasvezelmodem

Om te internetten en te bellen via glasvezel heb je een speciaal modem nodig. Dit wordt standaard bij je pakket geleverd. Voor draadloos internetten, dan kun je jouw huidige Wifi-router aansluiten of via ons een nieuwe regelen.

icoon stekker

Installeren

Het is prettig om te weten dat je bij Caiway installatiegarantie krijgt. Dit betekent dat je terecht kunt bij onze helpdesk medewerkers als je ergens tegenaan loopt. Kom je er samen niet uit, dan sturen we gratis een monteur. Wel zo handig.

Veilig Internet pakketten


Je apparaten beveiligen tegen virussen, spyware en meer? Bij Caiway bieden we Veilig Internet pakketten die je computer, tablet of smartphone beveiligen.

>>Bekijk onze Veilig Internet pakketten
computerscherm

Gegarandeerde internet- snelheid. Wat je betaalt, krijg je ook geleverd.

TV-kijken heeft geen invloed op je internetsnelheid.


Meerdere apparaten tegelijk online? En ook snel internet? Dat kan met glasvezel.

Veelgestelde vragen

 • Kan ik draadloos internetten?
  Wij leveren een modem zonder ingebouwde Wifi-functie. Met een losse Wifi-router heb je de flexibiliteit om zelf te bepalen welke het beste past in jouw situatie. We begrijpen dat Wifi ideaal is: overal in huis internet zonder kabels. Maar draadloos internet beïnvloedt wel de internetsnelheid. Kijk voor meer informatie op onze Wifi-pagina.
 • Sneller via een netwerkkabel. Kan dat?
  Wil je alles uit je internet halen? Dan raden we je aan om apparaten zoals je laptop/pc, TV (Smart TV) en game console direct met het modem (of Wifi-router) te verbinden. Dit doe je met een UTP-kabel, ook wel netwerkkabel genoemd. Heb je die al in huis, dan is het gewoon aansluiten en klaar. Is dat niet zo en ben je goed in klussen, dan kun je de bekabeling zelf aanleggen. Maar het inschakelen van een handige buurman of een professionele monteur is natuurlijk ook een optie.
 • Waarmee moet ik rekening houden als ik overstap?

  Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden:

  1. Jouw huidige abonnementen worden niet automatisch door ons opgezegd
  2. Neem de opzegtermijn van je (oude) provider in acht
  3. Zorg ervoor dat je na ontvangst van je Alles-in-1 installatiepakket zo snel mogelijk installeert en activeert. Let op: je krijgt van ons een seintje wanneer installeren kan.
  4. Wil je je nummer behouden? Dat kan. Lees meer over nummerbehoud.
  5. Jouw Caiway installatiepakket ontvang je binnen twee weken nadat je hebt besteld.

   

 • Ik ben bang dat het installeren niet goed gaat. Wat dan?
  Het is fijn om te weten dat je bij ons installatiegarantie krijgt. In het installatiepakket zit een handleiding die je stap voor stap helpt. Kom je er zelf niet uit, dan kan je terecht bij onze helpdesk medewerker. Komen jullie er samen ook niet uit, dan sturen we een monteur bij je langs. Deze is gratis als je binnen 4 weken na ontvangst van je pakket hulp nodig hebt.
 • Heb ik (nieuwe) kabels nodig voor internet via glasvezel?
  In de meeste gevallen is het niet nodig om nieuwe kabels aan te leggen. Vaak kun je de huidige kabel (UTP-kabel) gewoon (her)gebruiken, bijvoorbeeld als je direct een bekabelde verbinding wilt of als je een tweede wifi-punt hebt in huis.
 • Krijg ik een nieuw e-mailadres?

  Je ontvangt automatisch een Caiway e-mailadres, maar je bent niet verplicht deze te gebruiken. Gebruik je nu een e-mailadres dat gekoppeld is aan je provider, dan kan je deze niet meenemen. In de meeste gevallen is er een doorstuurservice.

  Tip: maak gratis een e-mailadres aan bij een onafhankelijke provider (Gmail, Yahoo, Outlook). Deze kan je direct aanvragen en je contactpersonen alvast informeren.