Alles-in-1 Glas installeren

Volg de onderstaande stappen

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Verbreek de verzegeling van de glasaansluiting

 • De glasaansluiting is verzegeld toen deze in de woning werd geplaatst. Dit kun je herkennen aan de metalen draadjes met een groen label.

 • Knip met een schaar de verzegeling van poort 1 los en haal de verzegeling eraf. Poort 1 is altijd de actieve poort voor de glasdiensten van Caiway. Laat de overige verzegelingen zitten.
Verbreek de verzegeling van de glasaansluiting

Bepaal waar je het glasmodem wilt plaatsen

 • Zet het glasmodem nu neer met de bijgeleverde plakvoetjes of hang deze op aan de muur met de bijgeleverde schroeven. Gebruik hiervoor de opening op de achterkant van het glasmodem.

 • Tip: Plaats het glasmodem binnen twee meter van de glasaansluiting en zorg ervoor dat een stopcontact aanwezig is voor het glasmodem.

Verwijder de lege huls van de glasaansluiting

 • Verwijder de lege huls uit poort 1 van de glasaansluiting.

 • Haal het lipje eerst een klein beetje naar je toe (A) en schuif de huls dan helemaal naar buiten (B)

 • De lege huls heb je niet nodig voor de installatie. Maar bewaar deze wel. Als je verhuist, moet de huls namelijk worden teruggeplaatst.
Verwijder de lege huls van de glasaansluiting

Sluit het glasmodem aan op de glasaansluiting

 • Verwijder het rode beschermkapje van de glasvezelconnector die aan het modem is gemonteerd (A). Hierdoor wordt het uiteinde van de glasvezelkabel zichtbaar.

  Belangrijk: Raak de glasvezelkabel niet aan. Dit kan tot storingen leiden.

 • Schuif de glasvezelconnector direct in de lege actieve poort van de glasaansluiting (B).

Maak verbinding

Wifi-verbindingen zijn de laatste jaren veel sneller en stabieler geworden. Maar als je de maximale snelheid uit internet wilt halen, gaat er niets boven een kabel. Zo’n rechtstreekse verbinding tussen bijvoorbeeld je laptop en het glasmodem, maak je heel eenvoudig.

 • Tip: Voor draadloos internet heb je de SSID en WPA-code nodig. Deze codes vind je op de achterkant van het glasmodem en op de stickers die los bij het glasmodem zijn meegeleverd.

Diensten activeren

Open de activatie pagina

 1. Open de internetbrowser op het apparaat (bijvoorbeeld een PC of laptop) dat je met de modem of de router hebt verbonden.
 2. Zodra je de browser opent, verschijnt de activatiepagina automatisch. Zie je die pagina niet? Typ dan in de adresbalk van je internetbrowser het volgende in: https://glasvezelactiveren.nl/.

Belangrijk: Je kunt de diensten alleen activeren als je een Caiway-verbinding hebt en dus niet via bijvoorbeeld 4G van je mobiele provider.

Controleer de gegevens en activeer je diensten

 1. Controleer eerst de adresgegevens. Zijn die correct, klik dan op ‘Ja’. Kloppen de gegevens niet? Stop de activatie dan en neem contact op met onze klantenservice: 088 2249 111. We lossen het snel voor je op!
 2. Volg de instructies op het scherm.
 3. De diensten worden aangemaakt. Na 15 minuten kun je het internet op. Ga naar www.caiway.nl om te checken of alles werkt.

Overige diensten aansluiten

Hulp nodig bij het aansluiten van je telefonie en televisie of loop je vast tijdens de installatie? We helpen je er doorheen.

Telefonie aansluiten Televisie aansluiten Installatieservice

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.