Storing Genexis Platinum

Stappenplan voor wanneer je geen internet hebt.

Als je internetverbinding het even laat afweten, is dat vervelend, maar geen reden tot paniek. Vaak is het probleem snel zelf op te lossen. Bij het Genexis Platinum modem is aan de lampjes op het modem te herkennen waarom je geen internet hebt. Loop hieronder de stappen door om te weten waar het misgaat. Kom je toch niet online? Dan staan onze medewerkers voor je klaar om je verder te helpen.

Volg de onderstaande stappen

{{ index + 1 }}
{{ step.title }}

{{ step.title }}

Welke lampjes horen te branden?

Als het modem goed werkt horen een aantal lampjes standaard te branden. Branden de lampjes zoals hieronder aangegeven, dan zou het internet moeten werken. Dit geeft namelijk aan dat je een goed signaal hebt.

  • Branden de lampjes niet zoals hierboven? Ga dan naar stap 2.

  • Brandt alles zoals het hoort, en heb je toch geen internet? Volg dan deze stappen:

1. Reset het modem, zodat de diensten opnieuw worden ingeladen. Dit doe je door het modem 10 seconden van de stroom af te halen.

2. Heb je extra apparatuur aangesloten, zoals Slimme Wifi Boosters of een router? Sluit dan bijvoorbeeld je laptop direct aan op het modem. Werkt de verbinding nu wel, dan ligt het aan de extra apparatuur. Reset in dit geval de apparatuur.

 

Stroom en software

Met het 'power' lampje geeft het modem aan of deze stroom heeft en de software werkt.

  • Brandt het 'power' lampje? Dan kan je naar stap 3.

  • Brandt het 'power' lampje rood? Dan is er iets mis met de software. Doe een reset via het reset-knopje op het modem.

  • Staat het lampje uit? Dan krijgt het modem geen stroom. Dit kan bijvoorbeeld omdat het modem uit staat of door een stroomstoring.

 

Een optisch signaal

Glasvezelinternet wordt verstuurt via een optisch signaal. Het '< >' lampje geeft aan of dit signaal werkt.

  • Staat dit lampje uit? Dan heeft het modem geen signaal. Controleer of het modem goed is aangesloten op de glasvezelaansluiting.

  • Brandt of knippert dit lampje? Dan is er wel signaal of dataverkeer. Ga in dit geval naar stap 4.

 

 

Werken de diensten?

Het '@' lampje geeft aan of het modem diensten heeft. Dit kan bijvoorbeeld ook alleen de televisie zijn. Het kan zijn dat de diensten niet goed worden ingeladen. Daardoor werkt de verbinding niet.

1. Start het modem opnieuw op. Dit doe je door het modem 10 seconden van de stroom te halen. De diensten laden nu opnieuw in.

2. Heb je na het opstarten nog geen internet? Dan is het handig als een medewerker met je meekijkt. Dit kan makkelijk via de chatbutton onderaan op deze pagina.

Tip: geef aan de medewerker door welke lampjes branden en wat je al hebt geprobeerd. 

 

Kom je er niet uit?

Elke dag online van 09:00-21:00. Bellen kan doordeweeks van 08:00-21:00 en op zaterdag van 10:00-16:00. Op zondag ook open voor technische vragen van 10:00-16:00.