Televisie Internet

De optimale internet- en interactieve tv-verbinding

Internetten en tv kijken wil je zonder vertraging of hapering. Het kan wel eens voorkomen dat er een aansluiting niet juist zit. In dit artikel leggen we uit hoe je dit zelf kunt aanpassen in 5 duidelijke stappen. Zodat jij weer optimaal kan genieten van je internet en tv. In dit artikel gaat het specifiek over het de Genexis Hybrid Live! Titanium (zie hieronder).

     

 

Het modem

Je modem is het ‘kloppend hart’ van alle aansluitingen. Zowel van internet, tv als de vaste telefonie. Het modem is een slim apparaat. Het is namelijk zo ingesteld dat het internet niet verstoord wordt tijdens het bellen of tv kijken.

 

Poort 1 voor internet, poort 2 voor interactieve tv

Aan de achterzijde van het modem zitten vaak 4 geel gekleurde poorten naast elkaar:
  • Poort 1 (helemaal links) is voor je internetverbinding.
  • Je interactieve tv werkt het beste als deze in poort 2 is aangesloten. Kijk wel even of het tv-icoontje boven poort 2 staat. Zit je interactieve tv-kabel niet in poort 2? Geen probleem, dan kun je stap voor stap dit als volgt wijzigen:

Stap 1:  Haal eerst de ontvanger van het lichtnet (de stroom) of zet deze (minimaal 30 seconden) uit met de aan/uit knop.

Stap 2: Haal vervolgens de kabel voorzichtig uit de router. Let op dat je het pinnetje (bovenkant) indrukt bij het loshalen van de kabel.

Stap 3: Stop deze in poort 2 van het modem. Bij het insteken van de kabel in poort 2 hoor je een klik. Dit betekent dat de kabel vast zit en is aangesloten.

Stap 4: Sluit de ontvanger (na minimaal 30 seconden) weer aan op het lichtnet of zet de aan/uit knop aan.

Stap 5: Wacht totdat deze weer is opgestart. Internet en tv zullen vanzelf weer opstarten. Mocht je interactieve tv niet opnieuw starten, start dan je modem opnieuw.   Heb je de kabels zoals hiervoor beschreven moeten aanpassen, dan zal je internetverbinding en je interactieve tv-ontvangst weer helemaal up-to-date zijn. Mocht je alsnog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief