Mobiel

3 x de leukste games die je samen kunt spelen

donderdag 18 oktober 2018

Gezellig gamen in de herfstvakantie

Herfstvakantie. Je kunt er lekker op uit met z’n allen, maar er is natuurlijk ook een grote kans dat het hondenweer is buiten. Dan kan iedereen zich vervolgens binnen terugtrekken achter zijn of haar eigen kleine scherm, maar hoe leuk is het om samen op één groot scherm (de tv) een spel te spelen met je telefoon als gameconsole? Precies: héél leuk, en daarom hebben wij drie tips voor games die je samen of met vrienden kunt spelen. Zo is die regenachtige dag voorbij voor je het weet.

 

  1. Welcome to The Jackbox Party

Onze eerste tip: The Jackbox Party. Klinkt meteen al gezellig, toch? Het pakket bestaat uit vijf verschillende spellen (waaronder het tekenspel Drawful, het woordspel Spud en het hilarische blufspel Fibagge XL). Iedereen kan meespelen door met de smartphone via hetzelfde wifi-netwerk een verbinding te maken. De Jackbox Party spellen download je trouwens niet op je smartphone maar gebruik je via Android TV en Apple TV of jouw gameconsole. Je koopt ‘m bijvoorbeeld bij Bol.com of Steam.. Via Steam kun je overigens ook tegoed kopen voor verschillende games. Dus als het een week regent… be prepared..!

 

Hoe meer zielen…

Trouwens, ook leuk, iedereen kan zijn vrienden uitnodigen om mee te doen aan The Jackbox Party, want er kunnen wel 100 mensen tegelijk meespelen. Dat werkt zo: zodra de console met internet verbonden is en de game in het hoofdmenu gestart is, kunnen extra spelers meedoen door het internet adres “jackbox.tv” op hun mobiel te selecteren en in te loggen met een unieke 4-cijferige code.

 

  1. Ieder z’n eigen space(team)
    Houd jij of je kind meer van space(n) dan is het spel Spaceteam misschien iets voor jullie.

In Spaceteam vorm je samen met maximaal zeven vrienden de crew van een ruimteschip. Althans, voor zo lang er een ruimteschip is, want het valt langzaam uit elkaar… Elke speler krijgt op zijn smartphone een verzameling willekeurige knoppen met vreemde namen. Eén van die knoppen redt het schip, maar niemand weet welke dat is… Superspannend. Download Spaceteam voor iOS en Android.

 

  1. Dit slaat in als… precies

Nog een toptip: Keep talking and nobody explodes. Met de introductie van dit spel ben je helemaal de bom, want in dit spel draait het er juist om dat níemand ontploft. Eén speler probeert een bom onschadelijk te maken terwijl de rest van het team moet achterhalen hoe dat precies in zijn werk gaat. Als team moet je erachter zien te komen wat voor bom het precies is en hoe je voorkomt dat hij ontploft. Hier heb je echter niet de hele dag de tijd voor, want de bom blijft tikken. Download Keep talking and nobody explodes voor Android.

 

Moet wel werken

Voor deze games is tegen je verlies kunnen een voorwaarde, maar lekker snel internet ook. Wat dat laatste betreft zit je goed met het internet van Caiway. Nu het temperament van je tegenstanders nog…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief