Mobiel

5 keer slim gebruik maken van je wifi

vrijdag 29 maart 2019

Slimme apparaten schieten als paddenstoelen uit de grond. Een slim apparaat is verbonden met jouw wifi-netwerk en bedien je met je smartphone of tablet. Dit maakt het leven een stuk makkelijker! Wij zetten 5 slimme apparaten op een rijtje.


1. Philips Hue lampen
Met Philips Hue hoef je nooit meer naar de schakelaar aan de muur te lopen om het licht aan te zetten. Met behulp van je smartphone, tablet of laptop stuur je de verlichting aan. De Philips Hue Bridge sluit je met de meegeleverde netwerkkabel eenvoudig aan op je wifi-router.

Je lampen aan- of uitzetten is slechts een begin. Philips Hue werkt goed samen met Google Home en met Apple’s HomeKit. Vraag Google Assistant of Siri om de lichtsterkte aan te passen, je lievelingskleuren in te stellen of laat het lijken alsof je thuis bent, ook wanneer je er niet bent. Benieuwd? Kijk hier.

 


2. Wasmachine
Steeds meer wasmachines zijn slim. Maar wat betekent dat nou precies? Een slimme wasmachine is verbonden met je wifi-netwerk zodat je ‘m op afstand kan bedienen. Handig als je bijvoorbeeld op weg naar huis alvast de was aan wil zetten. Met de bijbehorende wasmachine app blijf je op de hoogte van het wasproces en ontvang je een melding zodra je kleding gewassen is. Zo beschik je over schoon wasgoed wanneer jij het nodig hebt en zit je nooit meer met een stinkende was die per ongeluk te lang in de trommel heeft gezeten.


3. Koffiemachine
Met een slimme koffiemachine heb je een eigen barista in huis. Of nou, niet echt natuurlijk, maar de machine zet koffie wanneer jij dat wil. Net als alle andere slimme apparaten is de slimme koffiemachine verbonden met wifi. Je bedient hem via je smartphone of tablet. Heb je zin in een cappuccino om 08:00 uur? De koffiemachine zet het voor je klaar. Wel even zorgen dat er een kopje onder het apparaat staat.


Lees ook

Met een access point je wifi-signaal versterken: zo moet het!


4.
Bloempot
De Parrot Bloempot is ideaal voor wie geen groene vingers heeft en er toch wat gezelligs van wil maken in huis. De slimme bloempot geeft automatisch water, houdt rekening met licht, temperatuur en mest. Wie de high-tech bloempot in huis wil halen, moet wel even diep in de buidel tasten. De pot is verkrijgbaar vanaf €149.

 

 

5. Thermostaat
Een slimme thermostaat heeft verbinding met je wifi-netwerk en kun je op afstand aansturen via een app. Kom je terug van vakantie en wil je een lekker warm huis bij thuiskomst? Schakel de thermostaat alvast in op de gewenste temperatuur. Ook handig: sommige slimme thermostaten geven inzicht in je energieverbruik. Krijg je jouw energierekening omlaag? Dan houd je weer wat geld over om andere slimme apparaten aan te schaffen!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief