Zender van de maand Televisie

Big Cat Month - februari

zaterdag 1 februari 2020
Tijdens de maand februari reis je met National Geographic WILD rond het Indiaanse content in vier premières waarin legendarische en ongrijpbare roofdieren te zien zullen zijn. National Geographic WILD is in februari Zender van de Maand bij Caiway en de gehele maand te zien op kanaal 21.

Wil je na februari ook nog blijven kijken naar National Geographic Wild, schakel dan naar kanaal 27.

Big Cat Month

De meesters van vermomming en aanpassing, grote katten zijn te vinden in bijna elke omgeving. Van ijzige bergen tot zwoele oerwouden, dan is India het juiste land. Dit jaar hebben vier verbluffende documentaires het territoria van grote inspirerende katten ontdekt en vastgelegd.

Highlights


Black Panther
big cat panter
De legendarische zwarte panter die door te veel aanmaak van melanine als zeldzaam of mutant wordt omgeschreven, is vast gelegd in de documentaire Saya met het litteken. Dit soort wilde katten hebben het niet altijd makkelijk in het wild, maar dat levert wel unieke beelden op. The Real Black Panther

Clouded Leopardaardig luipaard

De nevelpanter is ofwel de kleinste van de grote katten, ofwel de grootste van de kleine katten. Een bedreigd en intens geheimzinnig dier, met grote snijtanden in verhouding tot de schedelgrootte van elke andere grote kat. Ook wel bekend als de ‘moderne sabeltand’. India’s Wild Leopards and Wild Cats of India

Snow Leopardsneeuwluipaard'
De geest van de bergen’, de sneeuwpanter was tot voor kort een dier dat nooit eerder jagend in het wild werd vastgelegd. Hij komt langzaam steeds meer uit de schaduw als een van de meest opmerkelijke roofdieren ter wereld. Daarnaast is hij de meester van het overleven in moeilijke omgevingen. India’s Wild Leopards

Het Big Cats Initiative van National Geographic ondersteunt wetenschappers en natuurbeschermers in hun werk om grote wilde katten te beschermen en te redden. Het Big Cats Initiative heeft meer dan 120 innovatieve projecten ondersteund om grote katsoorten in 28 landen te beschermen. Daarnaast zijn er meer dan 1800 dierverblijven gebouwd om dieren te beschermen en grote katten te redden van vergeldingsmaatregelen. Het Big Cats Initiative helpt grote katten en gemeenschappen te gedijen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief