Televisie Internet

Waan je op vakantie zonder weg te zijn

donderdag 25 juni 2020

Het voorjaar verloopt anders dan we dachten. Misschien had je gehoopt op vakantie te gaan en ga je niet, of toch dichterbij huis dan je eigenlijk van plan was. Misschien is je reis uitgesteld of heb je ‘m zelf een paar maanden opgeschoven omdat je je daar fijner bij voelt. Wat de reden ook is, we kunnen op dit moment allemaal wel een (mini-)vakantie gebruiken. Je koffers hoef je niet in te pakken, want we gaan op een digitale reis. Heeft ieder familielid zo zijn eigen lievelingsbestemming? No problemo! Met glasvezel stream en internet je gewoon ieder apart richting jullie droomplek, terwijl je naast elkaar op de bank of in de tuin zit. Kies je favoriete vakantiebestemming en gaan met die banaan! 

 

#1 Frankrijk | Van Edith Piaf en Stromea tot het kasteel van Versaille

Oh la la, La France! Eén van de toppers van de Franse cinema is Le Fabuleux Destin D’Amélie Poulain, je kijkt ‘m via Pathé Thuis. Nog zo’n award winnende film via Pathé Thuis, is Intouchables. Kijken de kinderen mee? De originele versie van The Beauty & the Beast is dan een goede keuze, inclusief prachtige Franse landschappen zodat je je echt op vakantie waant. Via Amazon Prime kun je je laten bezingen door Edith Piaf in La Vie en Rose. Wil je graag een concert horen van deze excentrieke dame?  Er staat een concert van haar op YouTube uit ‘62. Het beeld laat wat te wensen over, omdat ze in 1962 immers nog niet zulke goede camera’s hadden, maar haar stem staat er kraakhelder op. Of vier jouw Franse feestje met een live concert op YouTube van Stromae. Heb je zin om Franse series te bingen? Netflix heeft Zone Blanche, Marseille, La Mante en Dix Pour Cent voor je in de aanbieding. Wil je graag wat cultureel verantwoorde digitale tripjes maken? Chateau de Versailles, Musée d’Orsay, the Impressionist Galaxy & The Fashion & Lace Museum hebben speciale online exposities. Een Frans kaasje erbij en een goed glas Franse wijn… welkom in Chateau Maison!

#2 Italië | Van live kookles door Nonna Nerina tot de Napolitaanse maffia

Een van de kenmerken die je zo ontzettend kan missen aan Italië, is de keuken. Gelukkig is daar Giovanni Caminita om ons te helpen. Hij is vanaf 22 juni iedere maandag te zien bij 24Kitchen op zender 24 natuurlijk, delizioso! Daarover gesproken, je kunt ook live kookles krijgen van Nonna Nerina. Wil je toch liever achterover geleund zitten en genieten van een echt vakantiegevoel, zonder zelf te hoeven koken? Bestel dan een goede (!) pizza en kijk Call Me By Your Name op Netflix. Een film die zich afspeelt op het onovertroffen Italiaanse platteland. Nog zo’n prachtige film, is La Grande Belleza, over een 65 jarige schrijver die met weemoed terugkijkt naar zijn feestende bestaan in Rome. Je kijkt ‘m via Pathé Thuis of Videoland. Heb je zin in iets spannends? Dan kun je Gomorra vast wel waarderen, een serie over de Napolitaanse maffia. Is dat niet de kant die je van Italië wilt zien? Laat Master of None Aziz Ansari je dan meenemen naar prachtige Modena in het tweede seizoen van zijn serie. Ben je geïnteresseerd in de Romeinse oudheid ? Breng een 360 graden bezoekje aan Pompeii, een van de beroemdste en meest fascinerende oudheidkundige steden ter wereld. Of loop virtueel door Trajan’s Market, een ruïne complex in Rome. 

#3 Spanje | Van online Flamenco les tot een bezoek aan Primavera Sound festival

Is Spanje jouw favoriete vakantiebestemming? Dan maak je vast graag een tripje naar Barcelona met Vicky Christina Barcelona op Videoland of Pathé Thuis. Een film waarin Penelope Cruz samen met Scarlett Johansson straalt. Mocht je geen genoeg kunnen krijgen van Cruz, dan kun je daarna Volver kijken. Natuurlijk heb je La Casa de Papel al gezien als Spanje liefhebber? Zeker een binge-waardige serie. Je kunt daarna verder bingen met Elite, Las Chicas del Cable en Vis a Vis. Nog geen genoeg gehad? Grand Hotel en Paquita Salas zijn ook aanraders. Misschien heb je wel heimwee naar Spanje én festivals, dan kun je terecht op het YouTube kanaal van Primavera Sound. Liever live muziek? Boek een digitaal live concert van een Flamenco componist uit Madrid. Misschien kun je je alvast voorbereiden door online Flamenco les te nemen bij een choreografe zodat je lekker mee kunt dansen. Even tapas bestellen bij het beste Spaanse restaurant bij jou uit de buurt en je dag kan niet meer stuk. 

Pro tip: kijk je Netflix via je browser? 

En wil je nog meer tips die specifiek zijn voor jouw favoriete vakantieland? Kopieer de volgende URL: https://www.netflix.com/browse/genre/[code] en vul bij [code] de code van jouw keuze in: 

 

  • Frans: 58807
  • Italiaans: 8221
  • Spaans: 58741

 

Veel kijkplezier!

 

Lees ook: Geniet van concerten vanaf je bank

Schrijf je in voor de nieuwsbrief