Televisie

Kijk deze maand gratis naar het Eurovisiesongfestival

woensdag 5 mei 2021

Muziekliefhebbers opgelet! Na een jaar afwezigheid is het vanaf 18 mei dan eindelijk weer zover. Dan begint de 65e editie van het Eurovisiesongfestival. En voor Nederland is dat festival dit jaar extra speciaal. Het festival vindt namelijk plaats in ons eigen Rotterdam. In 2019 won Duncan Lawrence het festival voor Nederland met het nummer ‘Arcade’. Dat betekent dat Nederland het festival mag organiseren. Om dit te vieren zet Caiway deze maand de kanalen OUTtv en NPO 1 extra open zodat je het spektakel van dichtbij kan meemaken.

Op het podium in Rotterdam staat voor Nederland dit jaar Jeangu Macrooy. Jeangu werd geboren en getogen in Suriname, maar verhuisde in 2014 naar Nederland, waar hij studeerde aan de ArtEZ popacademie in Enschede. Met het nummer ‘Birth Of A New Age’, een nummer vol gospel- en Afrikaans-Caribische invloeden, hoopt hij een gooi te doen naar de overwinning.

Kijk gratis naar het Eurovisiesongfestival 

Om zoveel mogelijk mensen te laten genieten van het Eurovisiesongfestival in Nederland, kijk je de komende maand met Caiway gratis naar de zenders NPO 1 extra (via kanaal 101) en OUTtv (via kanaal 134).

Warmdraaien met OUTtv

In aanloop naar het festival staat de zender OUTtv in mei volledig in het teken van het Eurovisiesongfestival. De programmering is met meer dan 150 uren aan programma’s gerelateerd aan het Songfestival uitgebreider dan ooit. Verschillende Eurovisieconcerten en docu-realityprogramma’s vullen het programma. Een kleine greep uit de programma highlights:

  • Krista’s Road to Eurovision (Serie) - vanaf 7 april elke woensdag om 20.00 uur
  • Douze Points (Film) - vrijdag 21 mei om 21.45 uur
  • Eurovision TOP 250 (Serie) - vanaf maandag 3 mei elke werkdag om 22.00 uur.
  • Conchita Unstoppable (Docu) - donderdag 13 mei om 23.00 uur
 

Bekijk de finales op NPO 1 extra 

Ook bij NPO 1 extra het NPO Radio 2 draait in mei alles om het Eurovisiesongfestival in Ahoy Rotterdam. Je volgt op NPO 1 extra de twee halve finales (18 en 20 mei) en de grote finale op 22 mei, inclusief gebarentolken en signdancers. Daarnaast zendt NPO Radio 2 de hele week vanaf locatie uit met verslaggevers tot in de kleedkamers, alle deelnemers, achtergronden, Europarade, Songfestival Top 50 en nog veel meer!

 


Kortom: van maandag 17 tot en met zondag 23 mei volg je het Songfestival helemaal gratis met Caiway op NPO 1 extra en OUTtvWe wensen je alvast veel kijkplezier!

Credits fotografie: Rinse Fokkema

Schrijf je in voor de nieuwsbrief