Televisie

Polepositie bij Formule 1 van Viaplay via Caiway

woensdag 16 maart 2022

Na de spectaculaire overwinning van Max Verstappen in Abu Dhabi bereidt Nederland zich voor op een nieuw Formule 1-seizoen. Kan Max zijn titel met succes verdedigen of trekt de Mercedes-stal weer aan het langste eind in 2022? Met Viaplay via Caiway mis je voortaan geen enkele race!

Flashback Formule 1

Na de winterslaap presenteerde Red Bull hun nieuwe bolide: de RB16B. De ietwat geheimzinnige presentatie gaf weinig informatie prijs, maar de rust en stilte rondom de presentatie gaf het publiek vertrouwen in een succesvol recept. Het succes werd bevestigd tijdens de wintertests, waarbij Verstappen de testen beschreef als ‘de beste wintertest tot nu toe’. Zou 2021 dan eindelijk het jaar zijn waarop Mercedes echt concurrentie kon verwachten?

Na de eerste zege van Max op het circuit van Imola volgden nog 9 overwinningen, waarvan de bloedstollende race in Abu Dhabi de klap op de vuurpijl was. Vijf miljoen Nederlanders zaten aan de buis gekluisterd toen Verstappen op het nippertje een geweldige move uit de hoge hoed toverde. Een move die iedereen zweethandjes en hartkloppingen bezorgde en waarbij de ontlading gigantisch was toen Verstappen rivaal Hamilton voorbij vloog op weg naar zijn allereerste wereldtitel.

Verstappen: Lion unleashed

2021 was in alle opzichten een memorabel Formule 1 jaar voor Nederland en Verstappen. En in de unieke Viaplay documentaire kijken we met Max terug op dit waanzinnige jaar, maar natuurlijk ook vooruit naar het spannende seizoen in 2022. Verstappen liet al weten het ‘fantastisch te vinden een grote groep fans te kunnen trakteren op unieke content’.

Formule 1 2022

De wintertesten van 2022 zijn net achter de rug. Mercedes baarde opzien met een opvallend nieuwe bodywork van hun W13, waarbij met name de extreme vormgeving van de sidepods veel opschudding teweeg bracht. Red Bull betwistte eerder de legaliteit van die vormgeving, maar gaf later aan bewondering te hebben voor deze creativiteit.

Verstappen reed de eerste runs in RB18 en gaf zelf aan tevreden te zijn over de prestaties. Het nieuwe Formule 1 seizoen trapt af op de baan van Bahrein op 20 maart. Kan Verstappen zijn wereldtitel dit jaar met verve verdedigen of zorgt Mercedes dit jaar voor een keiharde comeback?

Polepositie met Viaplay

Start jij dit jaar in polepositie voor de tv? Met Viaplay via Caiway mis je geen enkele seconde van het Formule 1 seizoen. Word vandaag nog lid van onze nieuwe streamingdienst. Speciaal voor kijkers met een abonnement op Viaplay zijn de formule-1-wedstrijden op zaterdag en zondag tijdelijk te zien via tv-kanaal 200.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief