Televisie

Eredivisie weer gestart! Top 4 speelt gelijk

woensdag 11 januari 2023

Het WK Voetbal is nog maar net achter de rug en afgelopen weekend is de Eredivisie alweer van start gegaan. Wat is er afgelopen weekend gebeurd, wat zijn belangrijke momenten van de winterstop en wat kunnen we aankomend weekend verwachten in de Eredivisie. We praten je in deze blog bij. Tot en met 19 februari is ESPN 1 voor iedereen met Caiway TV beschikbaar op kanaal 318.

Speelronde 15: een slechte start voor de top 4

De Eredivisie is hervat met een verrassende start. De gehele top 4 speelde gelijk. Koploper Feyenoord, Ajax, PSV én AZ wisten allemaal niet verder te komen dan een gelijk spel. De grote winnaar van deze speelronde? FC Volendam. Door te winnen van degradatieconcurrent SC Cambuur verlaten ze de laatste plek. SC Cambuur is de nieuwe hekkensluiter. Bekijk de samenvatting van SC Cambuur – FC Volendam.

   

Andries Noppert “gewoon” weer onder de lat bij sc Heerenveen.

Het is je vast niet ontgaan: Andries Noppert was de WK sensatie van het Nederlands Elftal. Maar ook hij mag na zijn goede optredens op het WK weer beginnen aan de Eredivisie. Ook al staat de 2,03 meter lange Fries -door zijn goede prestaties- op de verlanglijst van verschillende clubs, is hij op dit moment nog altijd de keeper van sc Heerenveen. Of hij deze winter zijn club nog gaat verlaten? Daar geeft hij in onderstaand interview een antwoord op

   

 

PSV verder zonder Gakpo

PSV hervat de competitie zonder Cody Gakpo, die inmiddels vertrokken is naar Liverpool. Daar gaat hij samen spelen met Virgil van Dijk. Bij PSV zullen zijn doelpunten en assists moeten opgevangen worden door andere spelers. De strijd om de titel gaat weer verder, gaat dit ook zonder Gakpo lukken?

 

Daley Blind herenigt met Mathijs de Ligt

Ajax moet het sinds de zomer van 2018 nu ook voor het eerst doen zonder routinier Daley Blind, die inmiddels getekend heeft bij Bayern München. Daar gaat hij samen met Mathijs de Ligt spelen. Geen onbekenden voor elkaar. Samen hebben ze al bij Ajax en het Nederlands Elftal gespeeld.

 

Speelronde 16: herkansing voor de top 4

De gehele top 4 van de Eredivisie heeft een matige start gehad. In speelronde 16 speelt Ajax -als enige uit de top 4- thuis. De rest mag op bezoek. AZ trapt af en speelt op zaterdag 14 januari om 18:45 uit tegen sc Heerenveen. Dezelfde avond om 21:00 neemt Ajax het op tegen FC Twente. Op zondag start Fortuna Sittard - PSV om 14:30 en FC Groningen ontvangt om 16:45 Feyenoord. Wie pakt de winst en wie laat er punten liggen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief