Televisie

Topsport op tv: kijk live Wimbledon en de F1 Grand Prix van België

woensdag 5 juli 2023

Twee iconische sportevenementen deze maand live op tv: de beste tennissers van de wereld op het heilige gras van Wimbledon en de laatste Formule 1-race voor de zomerstop in België.

Kijk live Wimbledon 2023 op Eurosport

Van de toch al speciale vier Grand Slam-tennistoernooien in een jaar, is deze toch wel het mooist: Wimbledon. Van maandag 3 tot en met zondag 16 juli spelen de beste tennissers van de wereld op 'het heilige gras' in Londen. 

 

Er is veel om naar uit te kijken. De nummer één van de wereld Carlos Alcaraz pakte de titel op het grastoernooi in Queens. 

Dit waren de beste rallies vorig jaar op Wimbledon:

Bij de vrouwen is de Tunesische Ons Jabeur op jacht naar haar eerste Grand Slam-titel. De jonge Poolse Iga Świątek is al ruim een jaar de beste tennisster van de wereld, maar kwam op Wimbledon nooit verder dan de vierde ronde.

 

Alle wedstrijden van Wimbledon 2023 kijk je live op Eurosport 1 (in het basispakket), Ziggo Sport of stream je via discovery+

 

(Bonus-tip: voor wat Wimbledon-voorpret kijk je Break Point op Netflix. In de docu-serie leer je ’s werelds beste tennissers kennen en volg je ze op hun tour.)

De Formule 1 Grand Prix van België, live op Viaplay

Mis ‘m niet: de Grand Prix van België - 28 tot 30 juli - is de laatste Formule 1-race voor de zomerstop. Het circuit Spa-Francorchamps wordt door veel coureurs beschouwd als de mooiste banen van de wereld en levert dan ook altijd spectaculaire beelden op. 

 

De titelstrijd mag dan niet zo spannend meer zijn, Max Verstappen gaat ruim aan kop in het kampioenschap, maar om de tweede en derde plek wordt fel gestreden. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez heeft oud-kampioen Fernando Alonso vlak achter zich en ook Lewis Hamilton zit in de buurt. Zij zullen tot het bot gemotiveerd zijn om punten te scoren in de Grand Prix van België. 


De Grand Prix van België 2023 - de trainingen op vrijdag, de kwalificatie op zaterdag en de race op zondag - kijk je 
live op Viaplay van 28-30 juli

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief