Televisie

Tips uit de TV-gids december

dinsdag 12 december 2023

In december blijf je lekker thuis, warm voor de buis. Onze tips uit de tv-gids: de mooi gemaakte wetenschapsprogramma’s van Discovery Science, en wereldberoemde tekenfilms op de nieuwe zender voor peuters: Cartoonito. Radio luisteren via je tv kan ook, bijvoorbeeld naar het nieuwe JOE.

Wereldberoemde tekenfilms voor peuters op Cartoonito

Eerder dit jaar werd Boomerang omgedoopt tot Cartoonito. Deze nieuwe zender is er voor de kleinste kijkers. Hier worden wereldberoemde tekenfilms uitgezonden zoals Tom & Jerry, Scooby-Doo, Bugs Bunny en Thomas de stoomlocomotief, maar ook nieuwe animatieseries als Batwheels!, over het team van voertuigen dat Batman, Robin en Batgirl helpt. En hebben jij en je kind al Mr. Bean: De tekenfilmserie gezien?

Heb je het Kinderpakket of Plus TV? Dan kijk je naar Cartoonito op kanaal 124.

De mooi gemaakte wetenschapsprogramma’s van Discovery Science

Ontdekkingen in de ruimte, geavanceerde technologieën… Op Discovery Science worden de wonderen van de wetenschap tot leven gebracht door gepassioneerde experts. In mooi gemaakte programma’s leer je hoe alledaagse producten worden gemaakt (How It’s Made), hoe onze kosmos is opgebouwd (How the Universe Works) en hoe je met zelfgemaakt gereedschap in de wildernis overleeft (Hacking the Wild). NASA's Unexplained Files is ook een aanrader. Deze shows houden je aan de buis gekluisterd!

Je vindt Discovery Science op kanaal 111 in het Plus TV zenderpakket.

Meezingen met JOE

Radiozender JOE 70s & 80s was al eventjes te horen in de randstad en op DAB+. Nu wordt JOE landelijk uitgezonden, en is muziek uit de jaren ‘90 toegevoegd aan het repertoire. Vaste rubrieken zijn de dagelijkse JOE Singalong (van 9:30 tot 10:00 uur) en de Eighties Lunch (van 12:00 tot 13:00 uur, met alleen maar hits uit de jaren ‘80). In de opstartfase van JOE zullen bekende Q-music-DJ’s de programma’s presenteren.

Je luistert JOE via je tv op kanaal 816

 

 

 

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief