Interactieve TV

De tv-checklist: haal jij alles uit je Interactieve TV?

donderdag 10 oktober 2019

Dus je hebt Interactieve TV van Caiway? Fijn! De eerste stap naar een betere tv-ervaring is gezet. Doelloos zappen, wachten op reclameblokken voor je wc-break en korrelig beeld zijn verleden tijd. Maar dat zwarte kastje onder je tv kan meer. Veel meer. Weten of jij wel alles uit je Interactieve TV haalt? Of heb je nog geen Interactieve TV en wil je in alle rust even grasduinen? Scan onze checklist!

Alles aangesloten?
Voordat we beginnen, nog even checken of alles is aangesloten. Zitten de juiste kabeltjes in de juiste stopcontacten en lijningangen? Let vooral op dat je UTP-, HDMI- en stroomkabels op de juiste manier zijn aangesloten. Dit verschilt per modem. Kom je er niet uit? Hier vind je een handig overzicht met al onze handleidingen.

Afstandsbediening aansluiten
Voordat je denkt: ‘Joh, meen je dit nou?’ en vrolijk verder leest: zo’n open deur is deze tip niet. Naast de tv-ontvanger is onze Caiway afstandsbediening namelijk ook te gebruiken voor de tv zelf. Onnodig switchen tussen twee (of zelfs drie!) afstandsbedieningen is daarmee verleden tijd. En moeilijk is het aansluiten niet: je doet het al in een paar stappen. Let wel even op: voor iedere afstandsbediening is het stappenplan net even anders. Maar ook daar hebben wij een handig overzicht voor! Je vindt ‘m hier.

Het juiste pakket
Het mooie aan tv: er is voor ieder wat wils. Voor wie zijn tv-ervaring echt naar een hoger niveau wil tillen, hebben we verschillende zenderpakketten. Of je nu een sportliefhebber bent, een film-junkie of nieuwsjager: er zit ongetwijfeld iets tussen ons aanbod. Scroll er hier eens op je dooie gemak doorheen. Er zit ongetwijfeld iets tussen wat voor jou interessant is!

 

En het bestellen van zo’n pakket? Dat is ook geen hogere wetenschap. Sterker nog, via Mijn Caiway is een pakket bestellen - of zender toevoegen - een koud kunstje. Ga naar Mijn Caiway, log in, klik op ‘My TV’ en vervolgens op ‘Aanvullende pakketten’. Volg het stappenplan et voilà: je kunt je vergapen aan een dubbel dikke dosis sport, film of erotiek. Als dat je ding is natuurlijk.

Opzeggen kan overigens maandelijks. Dus mocht je speciaal voor het Formule 1 seizoen Ziggo Sport Totaal willen aanschaffen, dan kan dat. Opzeggen is zo gepiept via Mijn Caiway.

Veilig tv kijken
Je kids liever niet in contact laten komen met enge films, bloederige series of ander ‘volwassen’ materiaal? Op de Amino Aria tv-ontvanger heb je met een druk op de knop al een kinderslot ingeschakeld. Dan kun je met een gerust hart de kinderen voor de tv zetten. Het werkt als volgt:

 • Druk op de ‘menu’-knop;
 • navigeer met de pijltjestoetsen naar ‘Instellingen’;
 • druk op het pijltje naar beneden om naar de menu-opties te gaan;
 • navigeer naar ‘geblokkeerde zenders’ en druk op ‘Ok’;
 • ga naar de zender die je wil blokkeren en druk op ‘Ok’;
 • er verschijnt een rondje met een streepje voor de zendernaam: de zender is nu geblokkeerd. 

In de late uurtjes toch aan je Temptation Island-verslaving werken? Dan voer je de pincode in en wordt de zender ontgrendeld.

Op onze Amino Aria 7x kan helaas geen kinderslot worden ingesteld. Maar een pincode toevoegen kan wel! Hoe, dat lees je hier.

De Multiscreen en Interactieve tv-app
Zit jouw familie vuistdiep in het voetbal, maar check jij liever herhalingen van How I Met Your Mother? Gebruik dan de Interactieve tv-app en/of de Multiscreen tv-app. Klanten die al gebruik maken van ons nieuwe pakket (beschikbaar vanaf begin mei 2019), hebben toegang tot de eerste. Voor wie nog een oud pakket heeft, is er de Multiscreen tv-app. Met deze apps kun je altijd (en overal) tv kijken op je smartphone, tablet of laptop. Gemiste programma’s terugkijken, opnemen of pauzeren is een koud kunstje. En dat terwijl je in de keuken staat, aan het tuinieren bent, in bad ligt of het bed niet uit wil komen. Handig toch? Download de Multiscreen tv-app hier voor iPhone of Android of download de Interactieve tv app hier voor iPhone of Android. Bij de Interactieve tv-app log je in met je mail-gegevens, bij de Multiscreen tv-app doe je dat via Mijn Caiway. En kijken maar!

Oke, nog even een korte samenvatting:

 1. Sluit alles aan!
 2. Connect je afstandsbediening
 3. Kies een pakket dat bij je past
 4. Kijk veilig tv
 5. En download onze tv-apps!

Toch nog het gevoel dat je iets mist? Loop voor de zekerheid door alle benodigde handleidingen heen. Ze zijn allemaal hier te vinden: van how to’s voor je afstandsbediening tot handleidingen voor je tv-ontvanger en onze GO-diensten. Dan rest ons nog een ding: heel veel kijkplezier! :)

Schrijf je in voor de nieuwsbrief