Interactieve TV Televisie

Kijktips voor tijdens de feestdagen

maandag 21 december 2020

De mooiste tijd van het jaar! In ieder geval om lekker lang voor de buis te hangen. Of je nu geen genoeg kunt krijgen van kerstige programma’s en films of dat je graag allesbehalve christmassy content tot je neemt: we hebben kijktips voor je!


Kijktips voor echte kerstfans - van romcom klassiekers tot Santa’s gone bad

We snappen helemaal dat je je deze tijd van het jaar maar wat graag onderdompelt in kerst. Kerstkleren, kersteten, kerstversiering, kerstboom - en dus ook kerstige films en series! Het duurt immers weer een jaar voordat we weer mogen. Daarom zetten we met alle liefde wat goede kijktips voor je op een rij. 


Heb je zin in wat klassieke feel-good voor de feestdagen? Denk aan The Polar Express, Netflix Original Angelena’s Christmas, the Christmas Chronicles 2 en de Nederlandse film de Familie Claus? Je vindt ze op Netflix. Nog niet genoeg? Dan binge je nog even het tweede seizoen van Home For Christmas.


Ben je toch meer van de wat donkerdere kant van de kerst? Op Pathé Thuis vind je, naast de klassieke familiefilms, Bad Santa 1 en 2 en Get Santa - waarin de kerstman wordt gezocht door de politie. 


Wil je liever fijne kerstige romcoms zoals Love Actually, The Holiday, Alles Is Familie en Last Christmas? Of een lekkere familiefilm zoals How The Grinch Stole Christmas, Kruimeltje en Pietje Bell? Je vindt ze onder andere op de streamingdienst Amazon Prime. 


Op reguliere televisie wordt kerst ook bepaald niet overgeslagen. De Familie Kerst komt 22 december op NPO 3, RTL 8 zendt die avond achter elkaar Christmas Cookies en Christmas Cupcakes uit en The Man Who Invented Christmas komt op Net 5. Die ratio aan kerstfilms wordt vrolijk voorgetrokken tot en met tweede kerstdag, dus check vooral het zenderoverzicht en kerstkoekeloeren maar. Vergeet ook de All You Need Is Love kerstspecial niet natuurlijk! Of kijk op NPO Start Kerstgezel.nl terug. 


Voor minder grote liefhebbers

We snappen dat sommige mensen wat minder enthousiast zijn over kerst. En misschien niet per se een overdosis kerstsfeer via de beeldbuis toegediend willen krijgen. Gelukkig is daarvoor ook een hele hoop leuks op de streamingdiensten en televisie te vinden. Let maar op! 


Heb je bijvoorbeeld the Queen’s Gambit al gezien? De miniserie over een schaakwonder gespeeld door Anya Taylor-Joy is enorm goed ontvangen. Of ben je meer van de crime thrillers? Dan is The Mule met Clint Eastwood misschien wel wat voor jou. Ook spannend: de serie El Desorden Que Dejas. Oftewel: The Mess You Leave Behind, over een docente die nieuw is op een middelbare school. Ze wordt achtervolgd door een verdachte dood van een paar weken terug en nu vreest ze voor haar eigen leven. Zit er niets voor je tussen? Misschien is Tiny Pretty Things, Bridgerton, Sherlock Holmes, Mank of Ma Rainey’s Black Bottom misschien wat voor jou. Je vindt ze allemaal op Netflix. 


Heb je zin in iets heel anders? Wat dacht je van de fantastische reality show Drag SOS? Je vindt ‘m nieuw op Videoland. De films 8 Mile en Straight Outta Compton staan er ook nog niet zo lang op, dus misschien heb je die nog niet gekeken. Aanraders! Als je dan toch bezig bent, kun je de hiphop-lijn gelijk doorzetten met Wu-Tang, An American Saga. Niet jouw kopje thee? Meisje Van Plezier, Mocro Maffia of Kopen Zonder Kijken is ook altijd een goed idee. Of binge gewoon Love Island US. De mogelijkheden zijn eindeloos. 


Met deze lading aan verschillende keuzes hebben we nog niet eens een fractie van de mogelijkheden aangestipt. Maak er vooral een mooie kerst van, wat je ook gaat kijken! Het ideale moment om te cocoonen en je over te geven aan al dat mooie entertainment. Enne… als iemand anders even achter de knoppen zit, kun je altijd opnemen en terugkijken met de Caiway TV App! Fijne feestdagen!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief