Mobiel

Surprises maken als een pro: je doet het zo!

donderdag 28 november 2019

YouTube tutorials voor iedereen die surprise-stress wil vermijden

Volgende week is het Sinterklaas en dat betekent één ding: dichten en knutselen. Hartstikke leuk natuurlijk, surprises, maar het brengt ook kopzorgen met zich mee. Eerlijk is eerlijk: ook wij hebben op 4 december weleens krampachtig aan een gedicht gewerkt. Om een beetje druk van de ketel te halen, doken we de krochten van knutselend YouTube in. Daar hebben we 5 tips opgeduikeld die je helpen de perfecte surprise te bouwen.


Papier-mache 101

De basis van iedere verdienstelijke surprise? Papier-maché! Op de basisschool was het vaste prik, maar weet jij inmiddels nog hoe je een lijmsausje brouwt? Of hoe je papierpulp prepareert? Een vrolijke YouTuber genaamd Juf Jannie weet het wél en die legt het je even haarfijn uit in twee video’s. Succes!

 

Nooit inkakken met inpakken

Gaan we door met inpakken. Een boek of doosje wijn inpakken is voor jou vast een koud kunstje. Toch hebben we allemaal wel eens zitten prutsen met een onhandig gevormd cadeau. Sommige spullen zijn gewoon niet gemaakt om ingepakt te worden. Of nou ja, zo lijkt het. Via de onderstaande tutorial maak je in een handomdraai een leuk cadeauzakje. Hier kun je – ongeacht vorm of uitsteeksels – de meeste cadeaus gewoon in kwijt.


Makkelijk rijmen

Vlot het niet met rijmen? Moeite om woorden aan elkaar te lijmen? Met deze YouTube video en een beetje geduld, heb je dat lege a4tje zo gevuld. Dus waar wacht je nog op? Hop, druk op die knop en afspelen maar. Met wat doorzettingsvermogen ben je binnen een uurtje klaar.

Sorry, we konden het niet laten. Nog een tip: gebruik dit rijmwoordenboek van Van Dale om makkelijk woordjes aan elkaar te knopen. Heb je het dichten nou echt niet in de vingers: er zijn altijd nog gedichtengenerators zoals deze. En maak je geen zorgen: bij Caiway doen we niet aan klikken. 🤫

Voor iedereen met een loos lootje

Ben jij even inspiratieloos, heb je een lootje getrokken van iemand die je eigenlijk niet goed kent of heb je geen zin om urenlang aan een surprise te werken? Vlogger Sabrina Putri zette een video met vijf makkelijke Sinterklaas surprises online. Speciaal voor mensen die het knutselen een beetje beu zijn. Met deze vijf tutorials heb je binnen een handomdraai iets in elkaar gezet. Dus vergeet uren werken aan iets origineels.

 

Lees ook:
Zo maak je professionele foto’s met je smartphone

 

Nog meer inspiratie

Het kan natuurlijk dat je na het lezen van deze blog nog steeds niet de juiste drive te pakken hebt. Of dat je nog nét dat extra beetje inspiratie nodig hebt om aan het knutselen te slaan. Geen zorgen: YouTube staat boordevol do-it-yourself kunstwerkjes voor jong en oud. Om het je wat makkelijker te maken hebben wij ze even samengevat in een handige YouTube-playlist. Je vindt hem hieronder.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief