Internet

Hybride werken, hoe pak je dat het beste aan?

donderdag 9 september 2021

De afgelopen anderhalf jaar is de manier waarop werken flink veranderd. Veel van deze veranderingen zijn blijvertjes. Hybride werken is daarbij het toverwoord: een mix tussen op kantoor en thuis werken. Het hangt natuurlijk van je werkgever en sector af hoe eenvoudig dat te organiseren is, maar de kans is groot dat hybride werken ook voor jou het nieuwe normaal is. Hieronder vier tips hoe je dat zo goed mogelijk kan doen.

 

Upgrade je thuiswerkplek

Grote kans dat je in de afgelopen anderhalf jaar je thuiswerkplek een opknapbeurt hebt gegeven. Met je laptop aan de keukentafel of in de slaapkamer is prima voor een paar keer, maar niet echt iets voor op de lange termijn. Dacht je de afgelopen periode: het zal mijn tijd wel duren? Dan is het nu wel echt het moment om ook in jouw huis een werkplek in te richten waar je comfortabel en productief aan de slag kan. Je zal het ook de komende jaren nodig hebben. Hier lees je wat tips over hoe je dat kan aanpakken. Maak je je zorgen over wat zo’n upgrade je gaat kosten? Klop dan eens aan bij je werkgever. Veel organisaties hebben hier oplossingen voor.

 

Optimaliseer je wifi

Is je thuiswerkplek inmiddels helemaal naar wens? Dan kan het natuurlijk niet zo zijn dat de snelheid van je wifi niet in orde is. Er is weinig meer frustrerend dan een haperende wifi-verbinding. Maar gelukkig zijn er diverse manieren om erachter te komen wat het slechte signaal veroorzaakt én wat je eraan kan doen om de wifi-problemen op te lossen. Lees hier hoe je dat doet.

 

Ook razendsnel glasvezel internet op jouw adres?

Doe een postcodecheck

 

Leer nog beter samenwerken op afstand

Door de coronamaatregelen hebben we sinds maart 2020 een collectieve stoomcursus samenwerken op afstand gehad. Zoom, Teams, Slack, Google Hangout: we draaien er onze hand niet meer voor om. Nu thuiswerken waarschijnlijk een blijvertje wordt, is het tijd voor de volgende stap. Al die ondersteunende systemen hebben vaak een stuk meer functies dan alleen maar videobellen of samenwerken in hetzelfde document. Functies die het samenwerken op afstand alleen maar makkelijker maken. Ga dus eens op onderzoek uit, of vraag je werkgever of je met je team een cursus of training mag volgen.

 

Kantoor als ontmoetingsplek

Dan nog een tip voor de werkgevers. Met hybride werken als het nieuwe normaal, verandert ook de functie van het kantoor. Voor welke taken moeten werknemers beslist op dezelfde locatie aanwezig zijn? En wat kan er net zo goed (of misschien wel beter) vanuit huis? In de onderzoeken die HR-experts tijdens de coronacrisis hebben gedaan, vallen twee aanbevelingen op. Voor creatieve klussen zoals brainstorms is het vaak beter om bij elkaar in één ruimte te zitten. Daarnaast zal het kantoor steeds meer als ontmoetingsplek fungeren. Zeg maar een koffieautomaat XL. Want hoe opvallend goed we dan ook in thuiswerken zijn gebleken, zonder écht sociaal contact met collega’s is werken toch een stuk minder leuk.

 
Schrijf je in voor de nieuwsbrief