Caiway internet nieuws

De filterbubbel: wat is het en hoe breek je eruit?

Websites en adverteerders gebruiken jouw surfgedrag om je online ervaring zo gepersonaliseerd mogelijk te maken. Naast de vele voordelen hiervan kleven er ook nadelen aan, zoals de filterbubbel. We gaan in op de risico’s, wat je kan doen om het te voorkomen, en hoe je er met je kinderen over in gesprek gaat.
Lees verder

7 stappen voor veilig slim speelgoed en connected apparaten

Niet alleen ons huis, maar ook kinderspeelgoed wordt steeds slimmer. Wat dacht je bijvoorbeeld van speciale tablets voor kinderen of speelgoedrobots? Waarschijnlijk is je kind apetrots met zijn of haar nieuwe aanwinst, maar heb je ook aan de privacy van slim speelgoed als dit gedacht? We hebben 7 tips!
Lees verder

Overal in huis goede wifi met Slimme Wifi Boosters

Traag of haperend internet op zolder? Dat is onwijs frustrerend, zeker in deze dagen van thuiswerken. Gelukkig is de oplossing heel eenvoudig: met 3 Slimme Wifi Boosters zorg je thuis voor een groot, dekkend wifi-netwerk dat op elke verdieping vlekkeloos werkt. En klanten van Caiway kunnen de set tijdelijk met korting kopen.
Lees verder

Wat is Twitch en waarom is het interessant

Misschien heb je al van Twitch gehoord, maar weet je niet precies wat het inhoudt, of wat je er precies mee kunt. Of misschien heb je er nog helemaal niet over gehoord. In dit blog kom je erachter wat Twitch is en waarom het interessant is.
Lees verder

Zo beschermt Caiway zich tegen een DDoS-aanval

Grote kans dat je de afgelopen dagen hebt gehoord van een DDoS-aanval. Deze afkorting staat voor distributed-denial-of-service, en wordt door cybercriminelen bijvoorbeeld gebruikt om het netwerk van een internetprovider (tijdelijk) plat te leggen. En dat is erg vervelend als je net klaarzit om je favoriete serie te kijken. Lees hier hoe wij ons beschermen tegen deze aanvallen, en wat je zelf kunt doen.
Lees verder

Je kind veilig op internet - Dat regel je zo!

Het internet biedt een onuitputtelijke bron van vermaak. Voor volwassenen én kinderen. Toch moet je er niet aan denken dat je kind ieder willekeurig filmpje kan zien en iedere website kan bezoeken, of alleen maar achter een scherm zit en niet (buiten) speelt. Dat snappen we! Volg de volgende stappen en maak je apparaten kindvriendelijk. Slim bekeken!
Lees verder

Zo regel je meer privacy op al je apparaten

We internetten massaal op allerlei apparaten. Op de ene heb je je privacy settings misschien beter geregeld, dan op de andere. Zorg dat je nergens risico loopt. Niet op je laptop, desktop, tablet, je telefoon en ook niet op je speaker. Zo doe je dat!
Lees verder

Zo werkt end-to-end versleuteling

Je hebt waarschijnlijk wel gehoord van end-to-end versleuteling. Je WhatsApp maakt er bijvoorbeeld gebruik van. Maar wat is het nu eigenlijk en wat heb je eraan? We lichten het toe in deze blog.
Lees verder

Het fenomeen TikTok - we leggen het uit

Het social media platform TikTok zorgt voor veel vermaak, vooral onder jongeren. Er zitten inmiddels 3,5 miljoen Nederlanders op. Wil je nu weleens weten wat je er precies mee kunt? Lees de 4 punten in de blog.
Lees verder

Waan je op vakantie zonder weg te zijn

Je voorjaar verloopt misschien anders dan je dacht... en we kunnen inmiddels allemaal wel een (mini-)vakantie gebruiken. Ga je daarom mee op digitale reis naar Frankrijk, Italië of Spanje? We hebben de beste tips voor je!
Lees verder

Geniet van concerten vanaf je bank

De horeca is open, maar een bezoek aan een live concert moeten we nog even missen. Concerten mogen met maximaal 30 personen tegelijk bijgewoond worden. De kans is dus groot dat nog even duurt voordat je een optreden van je favoriete artiest ‘in het echt’ meemaakt. Maar niet getreurd! Er is gelukkig een enorme schat aan livestreams en registraties te vinden op verschillende platforms. Dus haal wat snacks in huis, stel je boxen goed af en zet je volume lekker hard. We gaan schaamteloos meeblèren vanaf de bank!
Lees verder

Zo doe je veilig online aankopen

Er wordt nu nog meer online geshopt dan normaal. Dat is natuurlijk hartstikke leuk. Maar om zorgen en nare situaties te voorkomen, is het goed om je even in te lezen over veilig online shoppen. Deze blog gaat over hoe je veilig online winkelt, waar je op moet letten en wat je kunt doen als je tóch slachtoffer bent geworden van oplichterij.
Lees verder

Een volledige (gratis) work-out voor thuis

Fit blijven is in deze tijden een hele opgave. Nu de sportclubs en sportscholen dicht zijn, is in vorm blijven niet altijd even makkelijk. Om jou (en onszelf) in deze onstuimige tijden fit te houden, hebben we een full-body work-out voor je uiteengezet. Allemaal aan de hand van YouTube-video’s. Het enige dat jij nodig hebt, is een stevige internetverbinding.
Lees verder

5 tips voor uitleg en trainingen op afstand

Het geven van uitleg, workshops of trainingen geven ineens een enorme uitdaging nu iedereen binnen blijft.Gelukkig zijn er genoeg tools om dit toch voor elkaar te krijgen! Met de techniek van nu, een goede (glasvezel)verbinding en wat voorbereiding kom je er wel. We zetten een aantal tips voor je op een rij hoe je dat goed en zonder spanning aanpakt:
Lees verder

Zo vier je een virtueel verjaardagsfeestje

Het is even niet anders: we zitten de komende tijd thuis. Dat heeft een goede reden, maar is wel vervelend. Zeker voor de (bijna) jarigen onder ons. Voor hen zit er niks anders op dan thuis het verjaardagsliedje uitzingen. Maar wie denkt haar of zijn verjaardag in alle eenzaamheid te moeten vieren heeft het mis. Er zijn genoeg manieren om toch met je vrienden de slingers op te hangen.
Lees verder

Caiway ondersteunt digitaal basisonderwijs na coronamaatregelen

Caiway ondersteunt in samenwerking met Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden het digitaal basisonderwijs in de omgevingen Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Alphen aan den Rijn, Zoetermeer en omstreken. Ook voor consumenten doet de provider iets extra’s: consumenten krijgen tijdelijk dertien extra zenders in hun pakket.
Lees verder

Zo doe je een speedtest

We vinden het tegenwoordig heel normaal om Netflix te streamen zonder dat het hapert en willen allemaal thuis tegelijk kunnen internetten zonder gezeur. Maar wat als dit niet het geval is? Test dan je internetsnelheid met de speedtest. In deze blog vertellen we je er alles over.
Lees verder

5 tips tegen traag internet

Buiten muggen in je slaapkamer en regen op een stranddag is er weinig vervelender dan traag of haperend internet. Maar het goede nieuws is: je kunt het vaak zelf oplossen en wij zetten voor je op een rij hoe.
Lees verder